24. oktobar 2019.24. okt 2019.
PRVA OD TRI ODLUČUJUĆE
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

PRVA OD TRI ODLUČUJUĆE

Mora pobeda! Naravno, ne mora ništa, zna se šta je jedina izvesnost, sve ostalo su događaji koji zavise manje ili više od nas, no nikada potpuno. Ipak, da bi ŠABAC ostvario plasman među pet najboljih, izborio mesto u jačoj grupi završnice elitnog regionalnog takmičenja, mora znati da se izbori sa imperativom pobede, u subotu, ali i u naredna dva kola. Korak po korak je najbolji način napretka, a prvi na spisku protivnika koji treba da budu pobeđeni za mesto u top pet je splitski MORNAR.
Nije bilo realno očekivati pobede nad Jadranom, Jugom, Mladosti, no srećom, četvrti hrvatski klub u A1 ligi svakako je najmanje kvalitetan i istorijski, u hijerarhiji, na poslednjem mestu. Ipak, daleko od toga da je to nekvalitetan rival, bez velikih uspeha u prošlosti. „Mornari“ su deo manjine u A1 koji nije bio šampion Evrope, no u riznici ima Kup kupova, pet prvenstava SFR Jugoslavije, dva nedavna polufinala Evrokupa, imao je imena poput Vrdoljaka, Frankovića, Radonića. Danas je klub koji predvode iskusni, dokazani igrači Marin Ban, najbolji strelac kluba, Boris Pavlović, kao i kapiten Slavko Čalić, dok ostatak čine mladi igrači. Dugogodišnji trener Zdeslav Vrdoljak napustio je klupu ovog leta i zamenio ga je nekadašnji igrač Jadrana, Juga i Mornara Danijel Burić, otac prethodne sezone najboljeg igrača Mornara, Rina Burića, danas igrača gradskog rivala „Jadrana“.
Splićani, očekivano, nisu imali šta da traže u Zagrebi i Beogradu, Budvane su pobedili na svom bazenu, a poraz u Kotoru možda vide kao kiks, koji će sigurno, oslobođeni uloge favorita, pokušati da nadoknade u Šapcu.
Za izabranike Miodraga Mirovića sezona praktično startuje sada. Posmatrajući poraze, jedino može postojati žal za onim u Beogradu, no ni on nije bio senzacija, dok čestitke Mladosti, Jugu i Primorcu, realno nisu mogle izostati. Tri puta po tri boda, ukoliko ne bude neočekivanih rezultata, mogli bi ŠABAC učiniti prvim favoritom za petu poziciju, jer prve četiri su nedostižne, njih dele Mladost, Jug i dva Jadrana, četiri učesnika Lige šampiona.

MLADOST (Z) – ŠABAC 24:5 (3:0, 8:1, 4:3, 9:1)
Zagreb. Gledalaca: 200. Sudije: Bura (Hrvatska) i Milović (Srbija). Isključenja: Mladost 13; Šabac 20. Peterci: Mladost 4 (3).
MLADOST (Z): Marcelić (5 odbrana), Radu 1, Lovre 2, Matias 2, Ćuk 4, Bajić 1, Bukić 3, Lazić 3, Bouen 4, Anzulović, Kunac 1, Harkov 2, Jurlina, Vrlić 1.
ŠABAC: Filipović (9 odbrana), Eraković, Marković 1, Repanović, Ramirez, Vasić 3, Rogač, Gomeš, Vasović, Ilić, Matković, Velkić, Gavrilović, Radulović 1.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa