31. oktobar 2019.31. okt 2019.
Dinar za srećniju budućnost
U ŠAPCU GRAĐANI NEPOSREDNO ODLUČUJU O TROŠENjU SVOG NOVCA

Dinar za srećniju budućnost

Kroz program “Dva na dinar“ na području Šapca u gradskim i seoskim naseljima do sada je urađena dvadeset jedna ulica. U planu je još dest koje će biti završene u naredne dve nedelje, ukoliko to vremenski uslovi dozvole
Protekle nedelje gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sastao se u šabačkom Manježu sa građanima iz osam mesnih zajednica Šapca, i okoline gde su razmenili mišljenja i iskustva o svemu što je do sada urađeno kroz politiku „dva na dinar“. Ova politika do sada je dala najbolje rezultate. Kroz ovaj program na području Šapca u gradskim i seoskim naseljima do sada je urađena dvadeset jedna ulica. U planu je još deset koje će biti završene u naredne dve nedelje, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.
-Važno je da pokažemo da ova politika koja traje već dvadest godina daje najbolje rezultate. Ne želim da Šapčani budu socijalni slučajevi i da im se udeljuje milostinja. Oni trebaju da budu domaćini, koji mogu da izvade iz svog džepa par stotina hiljada evra i ulože u projekte koji su njima važni. Mi ćemo kao grad ispratiti svaku inicijativu i sve građane – rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović.
Gradonačelnik je iskoristio priluku da pozove i druge sugrađane u prigradskim i seoskim naseljima da se uključe u ovaj program.
Kako su u seoskim mesnim zajednicama neposredna izjašnjavanja zaživela Zelenović je izrazio zadovoljstvo što se isto sprovodi i u gradskim.
-Imamo inicijative iz gradskih mesnih zajednica, kako da se urede, na koji način da se kupi oprema za bolnicu ili da se uđe u izgradnju otvorenog bazena. Poziv je otvoren do 9. novembra. Ponovo pozivam sve sugrađane da se uključe. Treba da čujemo sve predloge, kako bismo videli šta su stvarne potrebe ljudi. Ono za šta bude glasala većina to će se raditi – istakao je Zelenović.
Zoran Moravčević, jedan od meštana koji je učestvovao u kampanji „dva na dinar“ pohvalio je gest Gradske uprave naglašavajući da bez njihove pomoći vredan posao ne bi mogli sami realizovati. Novi asfalt njemu i njegovim komšijama mnogo znači, pogotovo imajući u vidu da u asfaltiranoj Žičkoj ulici živi veliki broj mladih ljudi. On je poručio svima da iskoriste priliku i učestvuju u ovoj akciji.
Zadovoljstvo „konačnog izlaska iz blata“ nije krio ni meštanin iz mesne zajednice Jevremovac, Ranko Vasiljević. Naveo je da je njegova ulica nakon pedeset godina najzad dobila asfalt. Zajedničkim snagama komšija i uz podršku grada Šapca uspeli su da ostvare rezultate, i da zamišljeno sprovedu u delo.
Početkom decembra biće organizovano novo neposredno izjašnjavanje građana, za šta se projekti već uveliko pripremaju.
M.G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa