30. jun 2011.30. jun 2011.
U ŠAPCU PUŠTENA U RAD TRI NOVA PUTNA PRELAZA

BRANICI ČUVAJU ŽIVOTE

Tri prelaza preko železničke pruge koja prolazi kroz Šabac svečano pustili u rad generalni direktor Železnica Srbije, Milovan Marković, i gradonačelnik Šapca, Miloš Milošević. Elektroniku za prelaze donirala Češka republika. Na ovaj način povećana bezbednost ljudi u saobraćaju, naročito pešaka
Od prošle srede saobraćaj u Šapcu je bezbedniji. Naime, toga dana svečano su puštena u rad tri putna prelaza koja se ukrštaju sa železničkom prugom koja prolazi kroz Šabac. Prelazi su urađeni u okviru izgradnje Sevreozapadne tranzitne transverzale i postavljeni su u ulicama Gavrila Principa, (kod Žakića grma), Kneza Miroslava (kod stare Mlekare)i na mestu gde novoizgrađeni put seče prugu.
Prelazi su osigurani najsavremenijom signalno-sigurnosnom opremom, kakvu od 2.138 putnih prelaza u Srbiji ima samo jedna petina. Elektroniku za ove prelaze donirala je Vlada Češke republike.
- Šabac je uz novu saobraćajnicu dobio i bezbedne putne prelaze. Njihova vrednost je oko 65 miliona dinara. Sredstva za ovu veliku investiciju obezbedili su Grad Šabac i Železnice Srbije. Posebno je značajan doprinos Vlade Republike Češke, koja je donirala savremenu elektronsku opremu i kojoj se ovom prilikom u ime građana Šapca i u svoje ime zahvaljujem - rekao je gradonačelnik Šapcaa, Miloš Milošević na svečanosti povodom puštanja u rad putnih prelaza.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa