31. oktobar 2019.31. okt 2019.
SERTIFIKAT “PO MERI PRIVREDE” DRUGI PUT STIGAO U GRAD
ŠABAC MEĐU TRI NAJBOLjA GRADA U SRBIJI:

SERTIFIKAT “PO MERI PRIVREDE” DRUGI PUT STIGAO U GRAD

Mreža za povoljno poslovno okruženje u Jugoistočnoj Evropi uručila je predstavnicima 17 gradova i opština iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore sertifikate da su "po meri privrede", a Šabac je među tri grada iz Srbije koji je dobio sertifikat. Pored Šapca, sertifikat su dobili Požarevac i Ćuprija.
Za 39.000 preduzetnika i privrednih društava, kao i 900.000 građana koji u njima žive, to znači da mogu da računaju na usluge lokalne uprave po najvišim međunarodnim standardima, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a prenela Beta.
Šapcu je to drugi sertifikat koji dokazuje da stalno radi na unapređenju uslova poslovanja.
Do sada su 54 lokalne samouprave dobile sertifikat da su "po meri privrede", a još 33 su u postupku sertifikacije.
Analize su pokazale da su uslovi za poslovanje u tim mestima 70 odsto bolji nego u gradovima i opštinama koje nemaju tu potvrdu kvaliteta, a gotovo triput su uspešnija u privlačenju investicija, naveo je NALED.
Program sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u Jugoistočnoj Evropi od 2012. sprovodi više od 20 institucija i organizacija iz Hrvatske, Severne Makedonije, BiH, Crne Gore i Srbije. Podršku programu dala je Vlada Nemačke putem Otvorenog regionalnog fonda GIZ za modernizaciju opštinskih usluga.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa