31. oktobar 2019.31. okt 2019.
Elixir Zorka u Bici za znanje
PRIZNANjA

Elixir Zorka u Bici za znanje

Elixir Zorka učestovala je u velikoj akciji solidarnosti „Bitka za znanje“ sa školama za učenike sa posebnim potrebama u okviru Nacionalnog dana davanja.
Fond B92 je prikupio preko šest i po miliona dinara za 48 škola koliko ih ima u Srbiji kako bi svaka od njih dobila Be Bot uređaje za osavramenjavanje nastave.
„Pčelice“ su roboti kojima se jednostavno uči programiranje i predstavlja pomoć u niz predmeta. Eliksir je donirao sredstsva za nabavku
Pčelica za Osnovnu školu Sveti Sava u Šapcu. Na manifestaciji koja je održana na Kolarčevom narodnom univerzitetu zahvalnicu je u ime Elixir Zorke primila Ružica Popović koja je i predsednica Humanitarnog srca Šapca, i „reprezentativka Dobročiniti kampanje“ koju Koalicija za dobročinstvo organizuje u okviru projekta omasovaljanja filantropije i izgradnje kulture dobročinstva pod pokroviteljstvom USAID.
Pored Ministra Zorana Đorđevića zahvalnice je uručio Veran Matić, predsednik UO Fonda B92 i kopredsednik Saveta za filantropiju Vlade Srbije koji je tom prilikom rekao „Srbija je veliki potencijal dobrote, ali i kao što je to slučaj sa dragocenostima zlatom, srebrom, kriptonitom uvek je potrebno da nam neko sa strane pomogne da te vrednosti otkrijemo i ostvarimo. Želim da nam se to dogodi u ovom zajedničkom projektu i da postanemo ne samo zemlja dobrih ljudi već i dobra zemlja za sve svoje građane!”
Elixir Zorka je već učestvovala u Bici za znanje nabavkom mBot robota za sve osnovne škole u Šapcu i Negotinu, u programu uvođenja informatičkog obrazovanja u osnovne škole. Pored ovih donacija, samo preko Fonda B92 u Bici za bebe i porodilišta Elixir je donirao uglavnom za potrebe Opšte bolnice Laza Lazarević u Šapcu opreme u vrednosti od preko 30.000 eura a kroz niz drugih akcija vezanih za poplave, pojedinačnu pomoć u hrani i đubrivu za Narodne kuhinje, i lečenje porodica na Kosovu preko 50.000 eura.
Izvor Fond B92

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa