31. oktobar 2019.31. okt 2019.
OČNA ORDINACIJA SANI OPTIK

OČNA ORDINACIJA SANI OPTIK

Prvi sustret sa naočarima i sam psihološki proces prihvatanja činjenice da imamo problem sa vidom za mnoge je neprijatno iskustvo.
Potrebu za naočarima mogu nerado da prihvate i roditelji i deca. Što je dete manje lakše prihvata naočare, jer ima samo jedan cilj, a to je dobar vid. Međutim situacija postaje znatno složenija kod adolescenata, zbog uticaja vršnjaka i drugara u školi. Zato je izuzetno značajno, gde ćete se obratiti za pomoć u rešavanju ovih problema.
Prvi susret sa oftalmologom je mnogo više od pregleda. Zapravo to je jedan od značajnijih psiholoških trenutaka kako za odrasle, tako i za decu.
Sani Optik je kompanija koja se gradila i izgrađivala punih 67 godina, upravo na porodičnim iskustvima mnogih generacija naših sugrađana. Slogan „Zdravlje sa stilom“ zapravo jeste rešenje za sve predrasude, jer dobar vid nema alternativu.
Ne samo da ćete pronaći najbolje moguće rešenje za svoj vid uz vrhunsku uslugu i kvalitet dioptrijskih stakala i okvira, već ćete moći uz sve to da naočare prihvatite kao nezaobilazan modni detalj za sve prilike. Okviri renomiranih svetskih proizvođača, različitog dizajna, oblika, boja, usklađeni sa bojom kose ili odeće, mogu postati sastavni deo vašeg životnog stila. Isto važi i za kontaktna sočiva, koja mogu biti terapeutska i kozmetska.
OČNA ORDINACIJA Sani Optik nudi kompletne oftalmološke usluge, koje realizuje primenom najsavremenijih dijagnostičkih metoda. Preglede vrše lekari specijalisti oftalmologije iz Šapca i Beograda, a oni između ostalog obuhvataju:
- određivanje dioptrije
- merenje očnog pritiska
- pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka.
Pre nekoliko godina Sani Optik je pokrenuo i projekat „Besplatne provere vida i sluha“, za koji su dobili nagradu Privredne komore Srbije, za društveno odgovorno poslovanje.
Cilj projekta besplatne provere vida je ukazivanje na značaj očuvanja zdravlja, ali i na posledice oštećenja i gubitka vida i sluha. Zaposleni u Sani Optik-u pružiće stručne usluge savetovanja i informisanja o daljim koracima koji se moraju preduzeti u slučaju postojanja oštećenja.
Brinite o svom zdravlju i redovno proveravajte vid, jer preventivno delovanje je najbitnije za očuvanje ovog značajnog čula.
„Sani optik“ u Srbiji i Republici Srpskoj posluje u 36 gradova, kroz maloprodajnu mrežu od 49 cenatara za vid i sluh. U Šapcu posluju dva centra za vid i sluh. Jedan je u blizini Opšte bolnice, u ulici Vojvode Mišića, a drugi u Gospodar Jevremovoj ulici. Prvi je više bazirana na medicinski program i klijente kojima su potrebna pomagala, a drugi na premijum brendove dioptrijskih i naočare za sunce.

SANI SLUH – CENTAR ZA SLUH U ŠAPCU
Borislav Pavlović, advokat u penziji, podelio je svoje životno iskustvo sa oštećenim sluhom:
„Kada razgovaram sa ljudima, moram da ih gledam u usta. To je izuzetno neprijatna situacija, jer niste sigurni da li ste nekoga dobro razumeli“, kazao je Borislav.
Njegova supruga Aleksandra bila mu je podrška. Kako je Borislav advokat u penziji, u vreme dok je još bio radno aktivan, supruga je neretko morala da ulazi u sudnicu, kako bi pomogla Borislavu da isprati tok suđenja. Ali došlo je vreme kada su zajedno morali da preduzmu nešto konkretno. Odlučili su se da posete Sani Optik, gde su dobili stručnu pomoć i preporuku. Nakon provere sluha i obavljene audiometrije, Borislav je dobio adekvatna slušna pomagala i od tada se život u korenu menja ovom sredovečnom bračnom paru.
„To je izgledalo kao da sam se ponovo rodio. U početku sam bio jako zbunjen, kada su zvukovi počeli da naviru. Ponovo sam čuo kucanje starog sata u dnevnoj sobi, mogao sam napokon da razaznam glasove unučića, a razgovori su postali prijatni“, sa uzbuđenjem je pričao Borislav.
Da oštećenje sluha nije hendikep i da život može da se normalno odvija, potvrdio nam je i Darko Drobanjak, čovek modernog doba, čija je priroda posla aktivna komunikacija sa ljudima. Pre više od deset godina dijagnostifikovan mu je specifičan poremećaj sluha i kod preklapanja frekvencija neke glasove nije čuo.
„Više nemam strah da li ću čuti svog sagovornika. Kako sam u Sani Optik-u dobio adekvatne slušne aparate i stručne savete kako da ih pravilno upotrebljavam, bez problema funkcionišem na poslu i u svakodnevnom životu“.
Ono što je Darko doživeo u Sani Optik-u, kako kaže, promenilo mu je život. Napominje koliko mu je bilo značajno da opiše problem profesionalcima za sluh, kako bi u potpunosti razumeli njegove potrebne i sve teškoće sa kojima se suočavao u različitim slušnim situacijama.
Uz slušni aparat Darko je uspeo da popravi govor, jer sada i sebe bolje čuje.
„Živim i radim sa mnogo više samopuzdanja, jer sada znam da postoje profesionalci koji poznaju moje potrebe i koji će uvek rešiti sve probleme“, zaključio je Darko.
U sastavu Sani Optik-a na istoj adresi Vojvode Mišića br.15, pored oftalmološke ordinacije, postoji i kabinet za sluh, opremljen najsavremenijom audiološkom opremom. Zdravlje nema alternativu. Čulo vida i sluha je sve teže očuvati u savremenom dobu invazije novih tehnologija i štetnih uređaja. Zato je bitno da budete odgovorni prema sebi, da redovno proveravate vid i sluh, a Sani Optik eksperti će uvek biti tu za vas.
PR

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa