31. oktobar 2019.31. okt 2019.
Nedaleko od iznenađenja
RUKOMET: SEHA LIGA

Nedaleko od iznenađenja

Prvo poluvreme u Zagrebu je bilo u skladu sa očekivanjima većine, drugo realizacija sna većine navijača Metaloplastike. U Zagrebu nije niko očekivao ništa od „plavih“, ali iako nisu doneli ni bod, doneli su možda nadu u još koju pobedu u regularnom delu.
Nije neizvesnost i aplauze Šapčanima nagovestio prvi deo. Zagreb je kontrolisao sve, igru, rezultat. Ovaj deo se sastojao od mini serija domaćina sa malim pauzama u kojima gost pokušava da sačuva neki priključak. Niko se nije izdvajao u redovima šampiona Hrvatske individualno, no kolektivno su izgledali nerešivo. Najpre 3:0, potom 3:1 serija i najveća, 7:1 između 22. i 30. Minuta. Pauza na plus sedam, realan je bio samo dvocifren minus na kraju.
Ipak, kao da je druga „plastika“ izašla u nastavku. Pre toga zbunjeni momci, postali su goropadni, sigurni, borbeni, „žilavi“. Bomaštar je imao svoje veče na golu i praktično započinjao kontranapade rutinski pretvarane u gol. Strpljivo, ali sigurno su topili zaostatak. Sada su serije imale plavu boju. Gojković je željan rukomet posle povrede, Dejan Babić uvek adut. Upravo je potonji smanjio na 26:24 na šest minuta pre kraja. Nažalost, snage je ponestalo i Zagreb je meč privao kraju, no po drugom delu, nezasluženo ubedljivo.
Nastavak je recept koji će, gotovo sigurno, biti dovoljan da se 7. novembra u Šapcu savalada prosečni „Spartak“ iz Moskve.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa