7. jul 2011.7. jul 2011.
FUDBAL: NA KRAJU PRVENSTVA

KO SVE MOŽE BITI “TATIN SIN“

Nekad je bio red da posle završetka sezone upravni odbor sportskog, a naročito fudbalskog kluba podvuče crtu, sabere utiske o proteklom šampionatu, pa sazove konferenciju za štampu, na kojoj će svoje zaključke izložiti sudu javnosti. U FK “Mačvi“ su očigledno crtu podvukli ranije, utiske sabrali već posle šestog kola prošlog prvenstva, a sve su ovo izneli u javnost kroz dva intervjua data listu “Sport u Podrinju“ od strane trenera prvog tima Jana Gavalovskog i koordinatora FK “Mačve“, ma šta ta funkcija značila, Dragorada Tomića.
Da bi se ova dva intervjua pravilno razumela moramo podsetiti na nekoliko činjenica. Pre svega ovo rukovodstvo FK “Mačve“ je u klub preuzelo u septembru 2008.godine, pošto je funkciju predsednika upravnog odbora iz zdravstvenih razloga napustio dotadašnji predsednik g.Živanko Mihajlović. To znači da u ovom sastavu (uz posredno i neposredno prisustvo koordinatora gradskog veća) današnje rukovodstvo FK “Mačve“ vodi klub skoro tri godine. Toliko o rokovima za ostvarivanje ciljeva, koji se od strane rukovodstva stalno pomeraju (sa godine na četiri, pa sad vidimo i na pet godina).
A sad o obećanjima, ostvarenjima i ocenama rada rukovodsta i to po već davno uspostavljenim kriterijumima, a to su: organizacija kluba, infrastruktura, omladinski pogon i sportski rezultati.
Prosečna ocena ovog rukovodstva je “2,5+“ (ovo “+“ je za umetnički dojam).
Evo zbog čega.
Ovo rukovodstvo kluba je uspostavilo finansijsku stabilnost i organizaciju kluba za koje zaslužuje sve pohvale. Doduše klub vode članovi Gradskog veća Šapca (Tomić, Čonjagić), koji i te kako imaju mogućnosti da utiču na raspodelu budžetskih sredstava, kao i na prikupljanje sredstava od sponzora. Nadalje, u klubu su profesionalno angažovani ljudi koji već dugi niz godina obavljaju iste funkcije i izvanredno poznaju fudbalski organizaciju. FK “Mačva“ predstavlja, onakva kakva je danas, u svakom pogledu predstavlja klub u punom smislu te reči i to se vidi na svakom koraku. Gledajući već dve godine FK “Mačvu“ na skoro svim gostovanjima, prosto je neverovatno zamisliti u kakvim uslovima ostali klubovi žive i rade i koliko naš fudbalski klub od dolaska na utakmicu, do opreme, zagrevanja, brojnosti stručnog štaba, odskače u ovom rangu takmičenja. Pamtim na primer, u Požegi da svi igrači tamošnje FK “Sloge“ nisu imali čak ni iste štucne. Ovo se može reći i za sve selekcije kluba. Za ovo svaka čast.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa