14. novembar 2019.14. nov 2019.
PRAVNO-EKSPERTSKI TIM ZZS: KO JE MENTOR MIŠE VACIĆA?

PRAVNO-EKSPERTSKI TIM ZZS: KO JE MENTOR MIŠE VACIĆA?

Povodom pretnji smrću predsedniku stranke Nebojši Zelenoviću i otvorenog pozivanja na linč dela medija upućenih od strane samozvanog "lidera ekstremne desnice" Miše Vacića, Zajedno za Srbiju je formirala pravno-ekspertski tim koji će pratiti sve poteze Tužilaštva i policije u ovom slučaju koji je uznemirio javnost i preti da ugrozi bezbednost u državi.
Tužilaštvo se ne oglašava, velika većina medija koji su pod direktnom kontrolom režima odbija da izveštava o ovom događaju, o kome se priča i piše i van granica zemlje. To znači samo jedno: Vacićevi nalogodavci i zaštitnici su u vrhu države.
Pravno-ekspertski tim Zajedno za Srbiju od Tužilaštva traži da bez odlaganja policiji naloži hapšenje, određivanje pritvora i brzo procesuiranje Miše Vacića. U suprotnom, smaćemo da Vacić u izvršenju svojih krivičnih dela ima podršku samog vrha vlasti, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Naglašavamo da Nebojša Zelenović neće podnositi krivičnu prijavu jer Tužilaštvo ima zakonsku obavezu da reaguje po službenoj dužnosti. Ukoliko se to ne dogodi, to znači samo jedno – da se ekstremističkom politikom, uvođenjem nasilja u političke obračune i najbrutalnijeg govora mržnje upravlja direktno iz Predsedništva Srbije.
Duh devedesetih je definitivno izašao iz boce i zato pozivamo demokratsku javnost i slobodoumne građane da mu se odlučno suprotstavimo, jer će u suprotnom nasilje, bezakonje i ubistva postati naša svakodnevnica. Kada se pređe crvena linija, nema povratka nazad i zato se to mora u korenu saseći. Ono što su Šešelj i Vučić bili u doba Miloševića danas je Vacić. Ukoliko Vacić ne bude uhapšen, jasno je da je on vođa paramilitarne frakcije Srpske napredne stranke.
Pravno-ekspertski tim Zajedno za Srbiju

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa