7. jul 2011.7. jul 2011.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA

ROĐENI ZA ČITANjE

Na ovogodišnjem, petom po redu, stručno-naučnom skupu „Biblionet 2011“ Zajednice matičnih biblioteka Srbije održanom uJagodini od 22. do 24. juna, projekat Biblioteke šabačke, čiji je autor Dragana Gajić, a koautor video prezentacije Dunja Novaković, svrstan je među tri najbolja
Dečje odeljenje Biblioteke šabačke može se pohvaliti postignutim uspehom na nedavno održanom stručno-naučnom skupu „Biblionet 2011“ u Jagodini na kome se predstavilo deset biblioteka iz Beograda, Subotice, Novog Sada, Dimitrovgrada, Valjeva, Kraljeva, Smedereva. Ovom skupu, koji je trajao tri dana, prisustvovalo je više od stotinu bibliotekara iz Srbije, kao i gosti iz Bosne i Hercegovine.
Stručni žiri je od deset prezentovanih kao tri najbolja izabrao projekte Biblioteke grada Beograda, Biblioteke šabačke i Biblioteke grada Novog Sada čiji je projekat „Biblioteka za sve“ i pobedio.
Projekat Biblioteke šabačke „Rođeni za čitanje“ čiji je autor Dragana Gajić, a koautor video prezentacije Dunja Novaković, postigao je veliki uspeh samim tim što se našao među tri najbolja, ali i činjenicom da je osvojio simpatije prisutnih bibliotekara dok je video prezentacija dobila aplauze „na otvorenoj sceni“.
- Projekat „Rođeni za čitanje“ prvo je počeo da se realizuje u Italiji 1999. godine sa ciljem podrške glasnog čitanja deci najmlađeg uzrasta, od samog rođenja pa do treće godine života. Naša želja je da u projekat uključimo što veći broj porodica sa tek rođenim bebama i porodica sa malom decom. Takođe želimo da uključimo i pedijatre šabačkog Doma zdravlja, vaspitače, kao i sestre u vrtićima ““ rekla je Dragana Gajić, autor projekta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa