Berza

  • dinnpb 5.500 ▼ -5,06%
  • dnos 3.001 ▼ -2,56%
  • gsfd 580 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.300 ▼ -3,48%
  • niis 550 ⚫ 0,00%
  • pltk 8 ⚫ 0,00%
  • tgas 13.000 ⚫ 0,00%
  • tigr 20 ⚫ 0,00%
(14. novembar 2019.)
NOVI EKSPONATI U ŠABAČKOM PARKU NAUKE

Čovek sistem

Čovek sistem
Park nauke Centra za stručno usavršavanje od utorka je bogatiji za dve nove naučne instalacije. Javnosti su predstavljeni naučni eksponati pod nazivom Čovek sistem (skeletni i kardiovaskularni). Novo nastale eksponate Centar za stručno usavršavanje je dobio u saradnji sa Centrom za promociju nauke iz Beograda, koji će od sada svim zainteresovanim posetiocima, pre svega učenicima osnovnih škola na zanimljiv način dočarati prirodnu veličinu skeletnog i kardiovaskularnog sistema.
Đacima je ovim omogućen novi vid učenja izvan školskih klupa i učionica, kao i mogućnost da naučenu teoriju primene u praksi i naprave poređenje između stečenih znanja.
- Šabac je u poslednje dve godine dobio tri nove instalacije. Što znači da smo u proteklih šest godina koliko postojimo obezbedili 32 naučna eksponata. Očekujem da ćemo naredne godine biti bogatiji bar za nekoliko novih instalacija. Nalazimo se na turističkoj mapi kako grada Šapca tako i na turističkoj mapi Srbije. Veliki broj organizovanih ekskurzija svake godine poseti Park Nauke. Dvadeset osam ekskurzija smo imali u aprilu i maju, više od 1.500 dece je došlo iz cele Srbije - rekao je direktor Centra za stručno usavršavanje Branko Filipović.
Ovo je druga instalacija iz oblasti biologije u parku koja doprinosi ravnoteži zastupljenosti svih prirodnih nauka.
Nastavnica biologije Marija Đelić upoznala je učenike Osnovne škole „Stojan Novaković“ sa Čovekovim sistemom.
Ona smatra da je ovakav vid interaktivane nastave u prirodnom ambijentu, lakši i bolji za usvajanje gradiva. Kod učenika će ovakav vid edukacije i znanja duže da traje, moći će da ga koriste i povezuju sa drugim stvarima.
Da naučni park daje mogućnost drugačijeg i zanimljivijeg sticanja znanja, potvrdili učenici šabačke Osnovne škole „Stojan Novaković“.
- U Park nauke dolazim često. Ovde je mnogo bolje učiti nego u učionici. Nastavnica nas je upoznala sa skeletom i krvnim sistemom. Sve mnogo bolje funkcionise u prirodi - rekla je učenica Andreja Đurišić.
M.G.

Najnoviji broj

6. avgust 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa