Info

14. novembar 2019.14. nov 2019.
Moderna obrazovna ustanova
Osnovna škola „Vuk Karadžić“ - misija i vizija

Moderna obrazovna ustanova

Misija škole da podstiče lični razvoj učenika i nastavnika. Savremeno opremljena obrazovna ustanova. Tradicija duga 132 godine. Priznanja na takmičenjima potvrda kvaliteta
Svečanom priredbom „Menjam pubertet za bilo šta – povoljno“ Osnovna škola „Vuk Karadžić“ odala je počast svojoj 132 godine dugoj istoriji. Predstavama, koncertima, sportskim i kreativnim aktivnostima u obeležavanju Dana škole matičnoj ustanovi priključila su se i izdvojena odeljenja u Kasarskim livadama i Mačavnskom Pričinoviću.
Direktor Dragoslav Pavlović ističe da je misija škole da podstiče lični i socijalni razvoj učenika kroz kvalitetne programe koje realizuje profesionali tim nastavnika i osoblja kako bi postali moderna obrazovna ustanova.
-Želimo da postanemo savremeno opremljena škola u kojoj je nastava efikasna i prilagođena potrebama i interesovanjima učenika i nastavnika u koju će deca rado dolaziti, ali i njihovi roditelji – ističe Pavlović i dodaje da je u toku rekonstrukcija fasade na školi u Kasarskim livadama koju su pokrenuli roditelji predškolske grupe i predstavnici mesne zajednice uz finansijsku podršku privrednika, Grada, meštana Kasarskih livada (MZ) i škole.
-Na inicijativu je pravovremeno odgovorila i Gradska uprava budžetskim sredstvima. Uz fasadu urađeni su toaleti, obezbeđene klupe i stolice za učionicu. Zahvaljujući ranije ralizovanom projektu MPNTR- „2000 digitalnih učionica“ sve učionice u našoj školi, uključujući i izdvojena odeljenja imaju digitalnu opremu koja svakako da pomaže učenicima da postižu zapažene rezultate kako na redovnoj nastavi, tako i na takmičenjima. Zbog toga smo ponosni na dugu tradiciju naše škole.

M. Ž.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa