14. novembar 2019.14. nov 2019.
GDE PRONAĆI NADU?
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

GDE PRONAĆI NADU?

Samo četiri boda iz 16 kola, baraž daleko sedam bodova. Ključne utakmice sa trenutnim sastavom. Tradicija ne obećava
Od osamostaljivanja Srbije, samo su ZEMUN i ČUKARIČKI bili u situaciji da posle 16 kola nemaju nijednu pobedu. Zemunci su u sezoni 2006/07. imali svega tri boda, dok je u sezoni 10/11. Čukarički imao četiri boda po odigranom 16. Kolu. Oba tima su na kraju tih sezona morali u niži rang, te gledano tako, opstanak MAČVE bio bi istinsko čudo, iz ove perspektive. Još veće čudo od pobede nad tradicijom i matematikom, biće uopšte sačuvana realna nada u spas na kraju kalendarske godine.
Promene u igračkom kadru su neophodne, hitno, ali to ne može pre januara. Odbrana je ustrojena, deluje sigurno, pouzdano, ali to nema značaj kada je neefikasnost ovoliko izražena. Protiv nekih ekipa je teško stvoriti priliku, a kada se ukaže, mora se koristiti. MAČVA to ne uspeva. Ne može niko ni na januar gledati kao mesec spasa, jer su finansije ograničavajući faktor kod novih imena, a i da je tu situacija bolja, do prelaznog roka valja odigrati još punih pet rundi, a na spisku rivala su oni protiv kojih klub mora osvojiti bodove da bi ostao u trci. INĐIJA na strani, RAD u Šapcu i JAVOR u Šapcu, uz Partizan i Napredak, gde realno šanse nisu velike, su imperativi kako bi imalo smisla tragati kroz mesec i po dana.
Nema zamerki na trud i zalaganje igrača u „crveno-crnom“, ali bezidejnost pred golom, nepreciznost u izglednim situacijama staju „preskupo“ u Super ligi. Najbolji strelac Mačve ove sezone je Adamović sa dva gola. Od špiceva, Ašćerić jedan pogodak i to je to.
Nema idealnije prilike za „osveženje“ od Inđije, tima koji je u seriji do 11 uzastopnih poraza! Svakako je to prva „kvalifikaciona“ utakmica, jer poraženi, realno, nema čemu da se nada u ostatku sezone, iako je do kraja punih 20 takmičarskih kola.

[
b]MAČVA – VOJVODINA 0:1 (0:1)
Stadion Mačve. Gledalaca: 2.000. Glavni sudija: Jovan Šegrt (Beograd); pomoćnici: Ristić i Đurđević (oba Beograd). STRELAC: Matić u 7. minutu (Vojvodina). ŽUTI KARTONI: Ivić i M. Jeremić (Mačva); Devetak, Bojić, Topić, Veselinović (Vojvodina).
MAČVA: Puletić, Pejović, Tošić (Stevanović), Ivić, Jovanović, Jevtić, Marković, Mijailović, Marinković (M. Jeremić), Milosavljević, Šušnjar (Božić).
VOJVODINA: Rockov, Devetak, Senićanin, Topić, Drinčić, Bojić, Gemović (Đuričin), Stojković, Veselinović, Eze (Nešković), Matić (Zukić).
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa