21. novembar 2019.21. nov 2019.
GLAS ZA BOLjU BUDUĆNOST

Višenamenski objekat

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović protekle nedelje je prilikom posete MZ Pocerski Pričinović pozvao građane da glasaju za investicije koje su im najpotrebnije. Neposredno izjašnjavanje biće sprovedeno 8. decembar u 60 mesnih zajenica na području Grada Šapca. Građani će imati priliku da odlučuju u šta će biti investirana sredstva od 200 miliona dinara. Oni koji se nisu upisali u poseban birački spisak mogu to da učine u kancelariji Mesne zajednice.
- Građani Mesne zajednice Pocerski Pričinović predložili su izgradnju novog multifunkcionalnog objekta, a početak radova je zakazan za sledeću godinu. Da bi se ideja sprovela u delo, prvo moraju da glasaju za to.
Šabac je jedini grad u Srbiji u kom građani predlažu kako će se trošiti novac od poreza na imovinu. Građani sami odlučuju o svojoj budućnosti. Od njihove podrške zavisi da li će se graditi neki objekat. Svi će imati priliku da se upoznaju i glasaju za onaj predlog koji im se najviše dopada. Podsećam sugrađane, ne glasate za lokalne političare, ne glasate za političke stranke, glasate za svoje ideje i projekte i za budućnost mesta u kojem živite – rekao je gradonačelnik.
On je naglasio da uopšte nije važno da li je porez plaćen ili ne , svi će imati pravo glasa. Najavio je da će u kratkom periodu od strane Gradske uprave svi sugrađani biti obavešteni o datumu, kao i predlozima.
Primera radi u Pocerskom Pričinoviću od 2017. godine asfaltirano je pet ulica, a rasveta je rešena u tri, finansiska sredstva su izdvojena od strane meštana kao i grada. Ove godine u ulici Dragića Markovića Vrgonje urađeno je 500 metara trotoara, vrednost radova iznosila je milion i 200 hiljada dinara. Rekonstruisano je sportsko igralište za potrebe Seoske olimpijade. Urađena je ograda oko osnovne škole.
- Kroz drugi referendum planirana je izgradnja multifunkcionalnog objekta za sport i kulturu, a radovi bi trebali da počnu sledeće godine. Biće prebačena prostorija Mesne zajednice a sadašnja a ustupljena Predškolskoj ustanovi. Takođe, za ovu godinu su panirani radovi na grejanju u OŠ“Stojan Novaković“ kao i Predškolskoj ustanovi – rekao je predsednik MZ Milan Arsenović.
Milena Lazarević žiteljka ulice Dragića Markovića Vrgonje u kojoj je urađen trotoar kazala je kroz šalu kako je selo pobedilo grad. Obrazložila je da desna strana ulice pripada Pocerskom Pričinoviću, a leva Letnjikovcu. Gradske mesne zajednice do ove godine nisu imale direktno odlučivanje o trošenju novca od poreza na imovinu, a seoske jesu. Meštani ovog sela su pretekli Letnjikovac i investirali sredstva u izgradnju trotoara. Od samog početka glasanja verovali u realizaciju ovog projekta.
M.G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa