21. novembar 2019.21. nov 2019.
Ekspresija i impresija crteža
Postavka u Kulturnom centru

Ekspresija i impresija crteža

Postavka je sveobuhvatan prikaz stvaralaštva autora, savremenog crteža, ali i rezultat dugogodišnjeg rada Veselina Rajovića. Izložba se može sagledati iz perspektive jednog crteža velikog formata, ili manjih pojedinačnih
Veselin Rajović diplomirao je na Akademiji umetnosti u Prištini 1984. godine kod profesora Muslima Muslićija, odsek slikarstvo. Izlagao slike i crteže na 39 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovao na više od 200 kolektivnih izložbi. Za svoj stvaralački rad nagrađivan više puta. Radi kao redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Prištini.
Samostalnom izložbom crteža u Kulturnom centru prvi put izlaže u Šapcu.
-Želim da moja dela govore za sebe, ostave utisak na posmatrača koji će nakon „susreta“ sa umetnošću koju stvaram doneti određeni sud ili stav. Kod gestualnog slikarstva, posebno crteža ključan je momenat reakcije publike – navodi autor postavke, akademski slikr i profesor Veselin Rajović.
Direktorka Kulturnog centra Sonja Petrović Jagić ističe da je crtež jedna od najzahtevnijih likovnih tehnika, a da se kroz rad profesora Rajovića može uočiti aktuelnost sadašnjeg trenutka. Naizgled jednostavni radovi kriju duboko stvaralačko promišljanje sveta i umetnosti.
-Zadovoljstvo mi je što izlagačku sezonu samostalnih izložbi završavamo sa umetnikom širokog spektra interesovanja i obrazovanja, kao što je gospodin Veselin Rajović. Smatram da je ovo sveobuhvatan prikaz njegovog stvaralaštva, savremenog crteža, ali i rezultat dugogodišnjeg rada. Postavku možemo sagledati iz perspektive jednog crteža velikog formata ili manjih pojedinačnih – pojasnila je direktorka Kulturnog centra Sonja Petrović Jagić.
Izložbu crteža Veselina Rajovića Šapčani mogu pogledati sve do 25. novembra u galeriji Kulturnog centra.

M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa