21. novembar 2019.21. nov 2019.
PROGRAMIRANjE ZA NAJMLAĐE

Deca upravljala robotima

U šabačkom Startitu protekle nedelje realizovan je projekat „Učenje za 21. vek“ pokrenut od strane UNICEF-a u partnerstvu sa Startitom u Srbiji uz podršku kabineta Ministarstva inovacija i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije. Đaci OŠ “Nikolaj Velimirović“ su imali priliku da kroz besplatno programiranje robotića za decu steknu osnovna znanja o programiranjima, i sami upravljaju robotima koristeći jednostavan programski kod. Najmlađi sugrađani uzrasta od 11 do 14 godina kroz obuku su se igrala i upoznala sa robotima koji mogu da trče, skaču, crtaju, igraju, i izvode razne druge akrobacije.
- Nema prirodnijeg mesta za inovacije od Šapca. Zahvalni smo UNICEF-u, koju je odabrao Šabac i Startit centar za realizaciju radionica vezanih za nastavu robotike. Nadamo se da je ovo početak uspešne saradnje sa UNICEF-om rekao je član Gradskog veća – Igor Marsenić.
Obuke će se realizovati do aprila 2020. godine u 12 gradova širom Srbije Pančevu, Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Novom Pazaru, Čačku, Inđiji, Kragujevcu, Nišu, Vršcu i Zrenjaninu kao i Šapcu. Trajanje i termini su prilagođeni školskim smenama.
Ova inicijativa poziva i ohrabruje svu decu da se prijave, a posebno one koji nemaju ili nisu imali priliku da pohađaju ovakve obuke.
M. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa