21. novembar 2019.21. nov 2019.
INICIJATIVA SELO-GRAD PISALA PREDSEDNIKU SRBIJE

Traže sastanak sa Vučićem

Predsedništvo Inicijative selo-grad uputilo je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi sa aktuelnom situacijom u poljoprivredi, rekao je gradski odbornik ove Inicijative Dragan Stanković.
Prema njegovim rečima, ako je predsednik Srbije primio i rešio probleme taksista, štediša u švajcarcima..., može i da pomogne poljoprivrednim proizvođačima.
- Polovina stanovništva Srbije se bavi poljoprivredom, a ove godine smo doživeli najveću pljačku. Cena bikova je sa 2,30 evra pala na 1,85 i svako domaćinstvo sa deset grla je doživelo gubitak od 3.000 evra na godišnjem nivou. Cena tovljenika je varirala od 135 do 175 dinara po kilogramu, s tim da je svega dva dana bila 175. S pravom pitamo ko je u ta dva dana prodavao tovljenike – rekao je Stanković.
On je podsetio da subvencije za poljoprivrednike kasne minimum godinu dana i da ni na jedno pismo koje su poslali Ministarstvu za poljoprivredu nisu dobili odgovor.
- Zato smo odlučili da pošaljemo pismo predsedniku Srbije sa željom da, u saradnji sa loklanim Odeljenjem za poljoprivredu i državnom Poljoprivrednom savetodavnom i stručnom službom, primi delegaciju poljoprivrednika – dodao je Stanković.

N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa