21. novembar 2019.21. nov 2019.
KVALIFIKACIJE ZA ŠANSU
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

KVALIFIKACIJE ZA ŠANSU

Poraženi već može da razmišlja o Prvoj ligi. Ekipe u najlošijim serijama. Mnogo igrača Mačve pod znakom pitanja
Pripremajući se za predstojeći duel ekipa sa samog začelja, možemo staviti dva vizira, onaj zeleno – beli, vizir INĐIJE i crveno-crni, MAČVIN, iako su, u ovom trenutku, oba samo crna, no da pokušamo.
Kroz zelenu i belu „nijansu crne“ domaćin vidi rivala koji jedini u ligi nema nijednu pobedu, a 16 kola je prošlo, vidi protivnika koji je jedini ispod njih na tabeli, vidi oponenta opterećenog slabom formom i povredama, susreće se sa takmacem koji, poput njih, u ovom trenutku nema sastav za ovaj rang takmičenja, posebno neefikasnog, koji dolazi na njihov stadion. Šabački superligaš je ekipa od koje nisu izgubili u poslednja tri zvanična meča, od koje su samo jednom izgubili u poslednjih sedam, a pobeđivali je i kada je bila iznad njih na tabeli. Ishod je da je MAČVA idealna prilika za prekid preduge i najcrnje serije. Pobeda bi vratila nadu da je moguće opstati, uz dobar prealzni rok.
Između redova „crvenog i crnog“ sivila, posmatrajući Vojvođane imamo tim u seriji od 11 uzastopnih poraza! Poslednji put nije izgubio 17. avgusta (pobeda protiv Radnika 2:1). Šapčani će gostovati novajliji u Ligi koji je jedini u lošijoj formi od njih, odnosno jedini koji je sakupio manje bodova u poslednjih deset kola i jedini kojeg može prestići do zimske pauze. Naspram „čivijaša“ biće tim krajnje skromnih kvaliteta. Ishod je da je INĐIJA idealna prilika za prekid preduge i najcrnje serije. Pobeda bi vratila nadu da je moguće opstati, uz dobar prealzni rok.
Sve gorepomenuto su činjenice, a ostaje jedna istina. Oba tima čeka grčevita borba za opstanak, a i to je sada dalek cilj, cilj koji treba dostići, kako ta borba ne bi bila izgubljena mnogo pre završnice sezone.
INĐIJA je bila jedno od iznenađenja u prvih pet kola. Ostvarila je dve pobede, remi u Šapcu i dva poraza. Odigrali su sjajno na Marakani i da nije bilo sramotnih odluka sudija, možda bi ostvarili istorijski rezultat, a sezona bila drugačija. To je prošlo, a istina je da tri meseca znaju samo za poraze. Letošnja akvizicija iz Bačke, Branislav Tomić je najbolji strelac sa tri gola, u avgustu su doveli mnogo igrača, većih odlazaka nije bilo, no iako su pridošlice i najbolji igrači, izgleda da kvaliteta za najviši rang nema. Bosančić je najpoznatije ime, Preković (golman), Bijeličić, Ilić, Bastajić, Rogač, Vidić, Dimitrijević, uz pomenutog Tomića, su mahom starteri. Odbrana je veliki problem, najslabija je u ligi, te će se nameriti na najneefikasniji napad, svaki ishod mora zabrinuti jednu stranu.
MAČVA je sinoć igrala na stadionu Rajko Mitić, ali je ovo mnogo bitniji meč, gde, pre meča u Kupu, nisu bili izvesni nastupi nekoliko igrača (gore o imenima), forma ne baš dobra, realizacija katastrofalna, ali nema boljeg protivnika da se nešto promeni, bar u bodovnom saldu.
Janjić i Aničić (u drugom mandatu) još čekaju prvu pobedu u Super ligi. Pobednik će još biti daleko od sigurnosti, ali poraženi i definitivno pada u ponor gde se dno ne nazire.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa