28. novembar 2019.28. nov 2019.
KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU DR DEJANA PAVLOVIĆA

Kakav vazduh udišemo

Predsednik pokreta “Zeleni Šabac” i odbornik u gradskoj Skupštini, doktor Dejan Pvlović je na konferenciji za novinare održanoj prošlog utorka u Gradskoj kući, između ostalog izjavio da građani Šapca treba da budu zabrinuti kakav vazduh udišu ovih dana. Naime, merenja gradskog Zavoda za javno zdravlje Šabac i nezavisne, ovlašćene institucije iz Novog Sada, koju je angažovao grad, pokazala su povećanu koncentraciju otrovnih materija u vazduhu, osnovanost sumnji građana i s tim u vezi oformljene Inicijative “Za Šabac bez smoga”. Ovo je bilo njihovo treće okupljanje.
- Važno je da su analize Zavoda za javno zdravlje i nezavisne institucije iz Novog Sada potpuno transparentne, što je i bio jedan od naših zahteva. Važno je i da se stanje što pre popravi. Iz Fabrike đubriva su nas o svojim aktivnostima (hitnim merama, gde su kažu amonijak sveli na dozvoljenu granicu, koja opet nije u skladu sa merenjima Zavoda), odmah obavestili. Ima, nažalost i drugih potencijalnih zagađivača, što nalaže hitna veća ulaganja grada u kontrolu ispravnosti vazduha ali i odgovarajuće mere nadležnog Ministarstva, poručio je Pavlović, dodajući da su prekoračenja u koncentraciji opasnih supstanci u vazduhu bila nekoliko dana.
On je ponovio više puta da ovo nije nikakav politički stav, niti govori kao predstavnik bilo koje političke organizacije. Naglasio je da istupa isključivo kao građanin Šapca, apelujući na odgovorne da što pre reše ovaj problem.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa