7. jul 2011.7. jul 2011.
U ŠAPCU ODRŽANA TRIBINA LIBERALNO DEMOKRATSKE PARTIJE

SRBIJA MORA DA SE PROMENI

U okviru promocije ideje „Dogovor za preokret“ Gradski odbor LDP organizovao je prošlog četvrtka Tribinu u Šapcu. Na Tribini je sa članovima i pristalicama ove stranke razgovarao predsednik LDP i narodni poslanik Čedomir Jovanović
Dvorana šabačkog Kulturnog centra bila je tesna za sve one koji su prošlog četvrtka želeli da prisustvuju Tribini koju je organizovao Gradski odbor Liberalno demokratske partije. Veliki broj Šapčana nije uspeo da sedne, a mnogi ni da uđu u salu. U takvoj atmosferi, često prekidan burnim aplauzima, pristalicama i simpatizerima LDP govorio je predsednik stranke i narodni poslanik Čedomir Jovanović.
Analizirajući stanje u našem društvu danas, Jovanović je konstatovao da je u Srbiji sve stalo i da se ova zemlja neprekidno bavi pitanjima iz bliže i dalje prošlosti, koja su svi evropski narodi rešili davno i zato mogu da idu napred, da se razvijaju i da se uspešno prilagođavaju izazovima 21. veka.
- U ovoj zemlji je sve stalo. Mi gledamo filmove od pre trideset godina, slušamo muziku od pre trideset godina, bavimo se pitanjima prošlosti i produbljujemo sukobe koji su svuda u svetu davno rešeni i prevaziđeni. Francuzi i Nemci su posle Drugog svetskog rata shvatili da su zbog njihovih međusobnih sukoba u svetu u 20. veku izginule desetine miliona ljudi i da produbljivanje tih sukoba i njih i čovečanstvo vodi samo u katastrofu. Zato su seli i dogovorili se. Napravili su istorijski kompromis, koji je obezbedio stvaranje moderne demokratske Evrope. Takav kompromis je potreban i nama. Mi moramo da sednemo i da se dogovorimo, da bi u ovoj zemlji napravili preokret i da bi Srbija mogla da se promeni i da krene napred - istakao je Jovanović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa