28. novembar 2019.28. nov 2019.
Skriveni potencijal sela
Turistička organizacija grada Šapca

Skriveni potencijal sela

Lepotu našeg kraja ne čini samo očuvana priroda koju često zbog načina života zanemarimo, nego i gostoljubivi domaćini. Uz dobru promociju moguće je iskoristiti sve potencijale. Priredba za najmlađe. Jednaki uslovi za decu na sesokom i gradskom području
-Želimo da predstavimo potencijale naših pocerskih i mačvanskih sela. Lepotu našeg kraja ne čini samo očuvana priroda koju često zbog načina života zanemarimo, nego i gostoljubivi domaćini. Namera nam je da pokažemo kako ruralna mesta nisu isključivo vezana za poljoprivredu, i da postoji mogućnst razvoja seoskog i manifestacionog turzima. Uz dobru promociju možemo na pravi način da iskoristimo sve potencijale – istakao je direktor Turističke organizacije grada Šapca Srđan Mitrašinović govoreći o blagodetima netaknute prirode i karakteristikama šabačkog kraja, kroz susrete sela.
Nakon Pocerskog Pričinovića i SuSela Turistička organizacija grada Šapca za najmlađe meštane poreskog sela Gornja Rumska organizovala je druženje.
Mlađi osnovci izdvojenog odeljenja Osnovne škole "Dositej Obradović" imali su priliku da budu deo priredbe u njihovu čast. Cilj je približiti deci na seoskom području čari pozorišta iako u svom mestu nemaju teatar nadohvat ruke. Mališani su mogli da uživaju u magiji predstave, mađioničarskih trikova i čarolije.
-Selo mora da živi, a pre svega deca koja moraju imati uslove kao i ona u gradu. Zbog toga je pokrenuta inicijativa o susretima sela i nadam se da ćemo tokom naredne godine posetiti sva sela i uliti im novu nadu – rekao je član Gradskog veća Božidar Katić.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa