28. novembar 2019.28. nov 2019.
AMBICIJE RASTU
RUKOMET: SEHA LIGA

AMBICIJE RASTU

Još je daleko METALOPLASTIKA od statusa bolje ekipe u svojoj SEHA grupi, ali dva trijumfa protiv ekipa koje se tu mogu ubrojati, učinile su da, ako ne ambicije, onda bar snovi mladog „plavog“ tima rastu pred dužu pauzu i decembarske mečeve kojim će okončati prvi deo sezone. Ako je realno bilo da Šapčani budu na nekoj od poslednje dve pozicije grupe B, sada nisu nedostižne ni one više.
Nisu samo važne pobede nad Spartakom, koja je donekle bila i očekivana, odnosno nad velikim favoritom bitoljskim Rabotnikom, već i način na koji su ostvarene. Veliki rivali su pobeđeni, ne nekim mladalačkim naletom i trenutnom inspiracijom, gde se „sve kockice poklope“ na jednoj utakmici, dok rival ima loš dan, već su bodovi osvojeni strpljivom igrom, povratkom iz letargičnih momenata i strpljivim čekanjem prilike za preokret, ne gubeći poverenje u svoje mogućnosti i kvalitet.
-Rastemo kroz SEHU. Više nismo mladi tim koji previše respektuje rivala i tako dopušta veliki broj grešaka i ispuštenih bodova. Sada smo mlad tim koji se prilagodio jakom takmičenju, jakim protivnicima, ekipa koja zna da dočeka svoju priliku, da gradi povoljan rezultat i ne plaši se da i rezultatom iznenadi favorite, kako i treba da bude – rekao je Dejan Babić, pivotmen „Metaloplastike“.
Počeli su protiv Makedonaca loše, gubili četiri, pet razlike, deset minuta početnih bili bez gola, ali su do poluvremena vratili ravnotežu, bili stalno „na vratu“ Rabotnika i u poslednjih pet minuta iskoristili priliku. Tabela je uvek u ovoj ligi nepoptuna, jer nemaju svi jednak broj utakmica, ali sada Metaloplastika ima jednako pobeda koliko i Rabotnik, čak i Zagreb, samo jednu manje od Meškova. Sledi gostovanje u Brestu i spektakl u Šapcu, u poslednjem kolu, kada gostuje vicešampion Evrope, Vezsprem.
-Radujemo se svakoj utakmici u Šapcu, ne strahujemo od bilo koga i uveren sam da ćemo protiv Vezsprema biti još bolji – siguran je trener Veselin Vuković.
„Plastika“ je gost šampiona Belorusije 10. decembra, a u subotu, 13. Decembra, u „Zorki“ su Mađari. Rabotnik gostuje u Moskvi, Vezspremu i dočekuje Zagreb. Meškov je gost Zagreba i Moskve, domaćin Šapčanima, a Zagreb će u svom gradu protiv: Meškova, Vezsrpema, Spartaka, dok će u goste Rabotniku i Spartaku.

METALOPLASTIKA – RABOTNIK 27:26 (11:12)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Brunovski i Čenda (oba Slovačka). Sedmerci: MP 3 (3); Rabotnik 5 (2). Isključenja: MP 10; Rabotnik 10 minuta.
METALOPLASTIKA: Dodić 3, Pisarić 2. A. Babić, Došen, Čagalj, Bomaštar (6 odbrana), Jandrić (9 odbrana), Đukić 1, Matičić 6 (3), Todorović, Gojković 1, Petrović, Milić 9, Kljajić 1, Trkulja, D. Babić 4.
RABOTNIK: Mitrevski (6 odbrana), Ojleski 2 (1), Markovski, Madžovski 1, Čurlevski, Radović 1, Ševelev, Jotić 7, Čanevski (1 odbrana), Vegar 8, Velovski 3, Ostoruško 3 (1), Građan 1, Đukić, Kuzmanoski, Petreski.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa