28. novembar 2019.28. nov 2019.
Istim snagama na plej of
SANDRA KOLAKOVIĆ, TRENER ŽRK „MEDICINAR“

Istim snagama na plej of

Šabački MEDICINAR će 2020. godinu dočekati tamo gde je i želeo, među četiri najbolja tima, a s obzirom da su na prva tri mesta kandidati za titulu: Jagodina, Bekament i Naisa, četvrto mesto je i maksimum za sve druge ekipe.
-Zadovoljna sam. Uprkos svim problemima, imamo četvrtu poziciju, dva boda ispred najvećeg rivala. Ponosna sam na moje devojke, na mladi tim, koji je uspeo da pobedi u Novoj Pazovi i Zaječaru, da pobedi iskusnije, kvalitetne ekipe na njihovom terenu. Ostaje žal za drugim kolom i utakmicom protiv „Železničara“ u Šapcu, ali imamo priliku da u Inđiji, gde će one biti pred imperativom pobede, uzvratimo i tamo praktično obezbedimo plej of – ističe na početku razgovora trener „Medicnara“ Sandra Kolaković.
Koji problemi su opteretili tim tokom polusezone?
-Povrede su menjale planove praktično u svakom kolu. Na startu je Aleksandra Krstić povredila zglob, Una Obrenović je polomila nos. Samo što su se one vratile, Dunja Vragolić je pretrpela najtežu povredu, kolena i neophodna je operacija. Vanja Cvejić je na pauzi, jer će postati majka. Srna Sukur je dugo imala rovit zglob, Vukčević je mučila ahilova peta, a povredu ruke imala je i Sara Garović. Aleksandra Krstić je povredila i rame u finišu polusezone. Nadam se da će proleće biti mnogo bolje u tom segmentu i da će veći deo utakmica sve igračice biti na raspolaganju.
Hoće li biti promena u sastavu i novih imena tokom narednog prelaznog roka?
-Ne planiramo dovođenje novih igračica. Imamo apsolutno poverenje u naš tim, verujemo da su kadre da stasaju u jakoj konkurenciji, brzo i na pravi način. Odlučili smo da celu sezonu iznesu mlade snage i pokažu svoje mogućnosti, kako bi pred narednu imali jasnu sliku o budućim koracima, eventualno potrebnim pojačanjima.
Kakav je klupski plan tokom dvomesečne pauze?
-Počinjemo 4. decembra pripreme za nastavak Super lige i nastup u Kupu. Dala sam devojkama tri nedelje odmora, prva je bila potpuno neaktivna, a druga i treća su posvećene radu u teretani sa trenerom Vujasinom. Radimo do Nove godine, pravimo aktivnu pauzu tokom praznika, a potom tri nedelje pojačan rad i na taktici i fizičkoj spremi do početka februara. Golmani će pojedinačno raditi sa trenerom Oljačom, a prvom timu se priključuju i odabrane igračice druge ekipe odmah po završetku njihove polusezone.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa