28. novembar 2019.28. nov 2019.
ZVEZDA FAVORiT, ALI...
VATERPOLO: ODBRANA PRVOG TROFEJA

ZVEZDA FAVORiT, ALI...

Svi koji su osvajali Kup Srbije biće tu. Svi najbolji igrači srpskog vaterpola biće tu. Uzbuđenje, ne može da ne bude tu. U Beogradu, predstojeće vikenda, sledi završnica Kupa Srbije za vaterpoliste
Svaki od rivala vidi svoju šansu da obezbedi „preseljaj“ vrednog znamenja u svoje prostorije. Jedan novi, izmenjen ŠABAC u odnosu na prethodni decembar, ima zadatak da to ne dozvoli. Ono što je isto kao godinu dana ranije, na klupi je MIODRAG MIROVIĆ, sidraš je VELKIĆ, šuterska snaga leži u: REPANOVIĆU, ROGAČU, VUČINIĆU, MARKOVIĆU, ERAKOVIĆU, sećaju se slavlja i Savković, Vukadinović, Vasović, Ilić. Novi momci, željni da osete konture pehara na dlanovima su: RADULOVIĆ, golman FILIPOVIĆ, potom MATKOVIĆ, VASIĆ, kao i internacionalci RAMIREZ i GOMEŠ. Novajlije treba da zamene: Pijetlovića, Jankovića, Lukića, Toholja, Bolovića, Petrovskog. Nije Šabac igrao dobro, ali kada je najvažnije, nagovestio je rast forme. Pobedom nad Zvezdom, sve koji su ga već otpisali, naterao je da ponovo razmisle o svemu.
PARTIZAN je česta tema medija već nekoliko decenija. Najveći naš klub i ovu završnicu Kupa očekuje sa nesređenom situacijom, velikim finansijskim problemima, kako ističu i brojnim mukama koje rado naglašavaju, ali nije to drugačije od početka sezone u kojoj su, kao izuzetno mlad tim, osvojili bod, a zaslužili tri protiv moćne Zvezde, pobedili Šabac, namučili Jadran. Najveća greška je podceniti tim u kojem igraju: RADOJEVIĆ, RADONjIĆ, RADULOVIĆ, RADOVANOVIĆ, centar GBADAMASI je neuporedivo bolji nego prethodne sezone. Beograđani imaju odlične golmane, BULAJIĆA i VLAHOVIĆA, pretalentovane Smiljevića, Vićkovića, Baraća. Iako su se „ogradili“ ulogom autsajdera, nesumnjivo dolaze sa željom da se osvete Šapcu za proplosezonske eliminacije u Kupu i Super ligi, ali i da osvoje pehar. Osvajao je Kup Partizan, osvajao ga je i sadašnji trener ĆIRIĆ.
RADNIČKI nismo gledali uživo, biće u Šapcu na proleće, ali prošlogodišnji finalista, još jači nego 2018. dolazi sa idejom da izneadi sve. Sve ukazuje da će u A1 ligu, najbolji su u A2, vode na tabeli, a ne žele ni epizodnu ulogu na domaćoj sceni. Od značajnih imena napustio ih je samo Gusarov, a već jakom kolektivu pridružili su se NIKOLA LUKIĆ, najbolji strelac tima i četvrti strelac A2 lige, baš pridošlica iz Šapca, TOHOLj, još jedan nekadašnji as šampiona Srbije i vodeći centar A2 „karavana“. Iz godine u godinu GIJOM, francuski reprezentativac sve je bitniji, već postoje ponude za inostranim angažmanom, kontinuitet napretka ostvaruje i dalje, a sada u igri ima veliku pomoć sjajnog JANKOVIĆA, iskusnog igrača sa internacionalnim iskustvom. Mladi STANOJEVIĆ je sazreo. DOBOŽANOV je golman koji se pozicionirao kao potencijalni reprezentativac. Sve njih predvodi trener koji je klub vodio do finala Lige šampiona, bio u najboljim i najtežim trenucima tu UROŠ STEVANOVIĆ. Sam je najavio da je cilj trofej, ne jak otpor, ne finale, već trofej.
C. ZVEDA ostavljena je za kraj, jer o njoj može najmanje da se govori. Oni su klub sa najvećim budžetom, bez konkurencije u Srbiji. Posle mnogo godina klub učesnik je i domaćin turnira i sve je u njihovu korist, ali uz to ide i teret apsolutnog favorita. Za tu ulogu razlog nije samo budžet i domaće plivalište, već trener, MILANOVIĆ, koji je je osvojio sve i najbolji je vaterpolista svih vremena, potom imena: JANKOVIĆ (najbolji strelac), RAĐEN, takođe osvajač svega i na klupskom i nacionalnom nivou, ADžIĆ i KASUM, reprezentativci svojih zemalja, TANKOSIĆ, dugo već sa reprezentativnom kapicom na glavi, Rusi IVANOV (golman) i GUSAROV (vrsni strelac), ŠULC, centar VUKIČEVIĆ. Svi drugi, ukoliko ne osvoje trofej, mogu naći opravdanje, za Zvezdu ga neće biti.
Turnir otvaraju ŠABAC i Partizan, a potom igraju Zvezda i Radnički. Obe utakmice su u subotu. Pobednici finale igraju u nedelju. Neka presudi kvalitet, sreća, neka presudi bazen!
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa