28. novembar 2019.28. nov 2019.
„Tripleta“ za Omera
BOKS: MEMORIJAL „ŽIVORAD RAJŠIĆ“

„Tripleta“ za Omera

Sedamnaestu godinu počast nekadašnjem šabačkom boskeru i bokserskom treneru Živoradu Rajšiću – Rajši odata je bokserskom revijom, odnosno Memorijalom koji nosi njegovo ime, a treću uzastopnu godinu pobednički pehar završio je u rukama najboljeg boksera kluba organizatora OMERA AMETOVIĆA. Treći mladi bokser Evrope u pero-lakoj kategoriji i šampion Srbije trofej je zaslužio velikom pobedom protiv šampiona Evrope, Erguhala Sabrija, najboljeg boksera sofijskog CSKA. U derbiju čitave Revije, meču koji je otvorio omladinsku kategoriju, jednoglasnom odlukom sudija srpski reprezentativac pobedio je poenima 3:0 i tako odbranio pehar osvojen prethodne godine.
-Povreda me je sprečila na Evropskom da ga pobedim u polufinalu, ali pred mojim navijačima nije imao šanse. Jako sam zadoovljan nastupom i ovo mi je zamajac za „zlatnu rukavicu“ i narednu godinu – rekao je Ometović.
Na Memorijalu, u okviru koga je organizovano redovno deveto kolo Lige mladih Vojvodine, priređeno je ukupno 28 borbi u svim starosnim kategorijama, od pionira do seniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nastupali su bokseri iz oba šabačka kluba, većine domaćih ekipa, kao i gosti iz Bugarske.
-Ako nas moj brat gleda negde od gore, znam da je ponosan što njegovo ime živi kroz ovakav turnir, kroz klub, ali i velikog šampiona Omera Ametovića Belog. Fantastičan turnir, sjajni borci, iz Srbije, Bugarske, Bugari su doveli najbolje što imaju i ja sam izuzetno zahvalan. Hvala Gradu koji je stao uz nas, prijateljima kluba, bez kojih ne bi bilo ni Memorijala, a kamoli takmičenja ovakvog kvaliteta. Ponosan sam i na borce našeg kluba, ne samo Omera, već i Dula Stankovića, Dula Mitrovića, Milicu, Alena – dodao je Milorad Rajšić, predsednik kluba organizatora.
Dodeljene su nagrade najboljim bokserima svih kategorija po uzrastu. Svaki učesnik je dobio diplomu i majicu sa likom Živorada Rajšića, a pobednici svih mečeva i medalje.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa