5. decembar 2019.5. dec 2019.
Okrugli sto o socijalnom preduzetništvu
Caritas Šabac

Okrugli sto o socijalnom preduzetništvu

Drugi okrugli sto u okviru projekta "Socijalno preduzetništvo kao sredstvo za borbu protiv socijalne isključenosti i siromaštva", održan je juče u Muzeju šabačkih Jevreja u Šapcu.
Ovaj događaj organizovao je Caritas Šabac, u okviru projekta koji sprovodi u partnerstvu sa opštinom Bogatić i konzorcijumom socijalnih kooperativa „C.O.S.M.“ iz Italije.
-Caritas Šabac u saradnji sa opštinom Bogatić i konzorcijumom socijalnih kooperativa „C.O.S.M.“ iz Italije realizuje projekat "Socijalno preduzetništvo kao sredstvo za borbu protiv socijalne isključenosti i siromaštva", taj projekat finansira Evropska unija sa sredstvima Republike Srbije.
Jedna od aktivnosti su i ovi stručni skupovi na kojima diskutujemo o modelima socijalnog preduzetništva. Caritas Šabac je reprezentativan primer u Srbiji organizacije koja je na međunarodnom nivou prepoznata kao ozbiljno socijalno preduzeće, koja pruža usluge socijalne zaštite, a sa druge strane stvara uslove za zapošljavanje osoba iz ugroženih kategorija.
Sa partnerima iz inostranstva, sa stručnjacima iz okruženja razgovarali smo o ovoj temi, pošto je sa nama bio i predstavnik Ministarstva za rad i zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, da smo izašli sa kvalitetnim predlozima i unapredili tekst Zakona o socijalnom preduzetništvu. Na taj način pružamo mogućnost velikom broju ljudi iz naše države, kojima je potrebna organizovana društvena pomoć, da li da se zaposle ili dobijaju usluge koje su im potrebne, da unaprede kvalitet svog života- istakao je direktor Caritas-a Šabac- Miroljub Nikolić.
Pored stručnjaka iz oblasti socijalnog preduzetništva iz Srbije i Italije, skupu su prisustvovali i predstavnici resornog Ministarstva, grada Šapca i opštine Bogatić.
Opširnije u narednom broju „Glasa Podrinja“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa