5. decembar 2019.5. dec 2019.
Imamo šansu za spas
FUDBAL: IGOR ĐURKOVIĆ, TRENER MAČVE (B)

Imamo šansu za spas

Nadoknadiv zaostatak. Bolji protiv jačih protivnika. Nedostatak sreće i povrede. Povoljniji raspored, važan prelazni rok
Ukoliko izuzmemo Slogu iz Bogosavca, beše ovo jako loša jesen za predstavnike mačvanskog fudbala u višim rangovima. Na tabelama Super lige, Srpske lige i Zone, njihova imena su na dnu. Proleće će teško biti gore, ali ga čekaju sa zebnjom svugde, čekaju i u Bogatiću. Opstanak Mačve među srpskoligašima je daleko četiri boda, dostižno, ali samo uz naporniji rad i igračko jačanje kluba.
-Mačva kao klub, Bogatić kao sredina i uprava zaslužuju ovaj rang, ali je važno da postoji tim koji može odgovoriti zahtevima lige, jer u suprotnom sve gore navedeno nema mnogo efekta. Potrebna su pojačanja u svom linijama, pet ili šest igrača sa srpskoligaškim iskustvom. U pregovorima smo već sa nekima i mislim da ćemo uspeti u toj nameri jačanja tima. Još bolje ako to bude pre starta priprema – ističe trener Igor Đurković.
Nekadašnji trener Prova preuzeo je Mačvu od devetog kola, nasledivši Darka Baljaka.
-Loš početak nije doneo samo slab plasman na tabeli, već je uticao na samopouzdanje ekipe i tim je bio i u psihološki teškoj situaciji. Postojali su problemi sa povredama i ono što je uvek prisutno u amaterskom rangu, izostanak igrača zbog poslovnih obaveza. Problemi su nas pratili i dalje, igrali smo bolje protiv jačih, izgubili smo bodove od Tutina i Mihailovca, gde smo bili bolji i u zbiru je to nezavidan plasman, ali nadokandiv minus, čeka nas teško proleće, ali ostvarivi cilj.
Prethodne godine, u ovo vreme, Đurković je bio u sličnoj situaciji predvodeći Provo u istom rangu.
-Slična je situacija. Provo je imalo dva boda više i za nijansu bolji tim, ali Mačva je veći i organizovaniji klub koji u tom segmentu svakako zaslužuje najmanje Srspku ligu. Verujem u uspeh, jer imamo i povoljniji raspored. Počinjemo sa dva meča na svom terenu, većina rivala u borbi za opstanak nam gostuju i siguran sam da još od nas zavisi da li ćemo uspeti u borbi.
Početak priprema je 10. januara, predviđen je rad, najpre u sali u Bogatiću, a potom i na terenu. Srpska liga će biti nastavljena 8. Marta, prema aktuelnom kalendaru.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa