12. decembar 2019.12. dec 2019.
Grad kupio kombi vozilo
ZA DECU PREDŠKOLSKOG UZRASTA ŽABARA, CEROVCA I KORMANA

Grad kupio kombi vozilo

Kupovinom kombi vozila omogućili smo deci uzrasta od tri do pet godina da svakodnevno borave ovde gde imaju bolje uslove za rad i druženje
Sedamnaestoro dece predškolskog uzrasta sa seoskog područja Žabara, Cerovca i Kormana od sada imaju daleko bolje uslove za svakodnevno putovanje do školske ustanove u Kormanu. U želji da doprinesu povećanju obuhvata na seoskom području predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem kao i njihovoj socijalizaciji i proširenju grupa u kojima rade, Grad Šabac im je obezbedio novo kombi vozilo.
- Ovo je jako lepa vest. U ova tri sela do sada su predškolske ustanove brojale dvoje-troje dece u kojima su mališani boravili dva puta nedeljno. U dogovoru sa Predškolskom ustanovom „Naše dete“ doneli smo odluku da spojimo polaznike iz sva tri sela i oformimo jednu grupu u školi u Kormanu. Kupovinom kombi vozila omogućili smo deci uzrasta od tri do pet godina da svakodnevno borave ovde gde imaju bolje uslove za rad i druženje. Grupa trenutno broji dvadeset i jedno dete, a sedamnastero dece upravo koristi prevoz ovog kombija – kaže predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić.
Prema rečima Biljane Mrkonić saradnika u Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ nema više liste čekanja za upis u pomenutu ustanovu. Došli su do cilja da na svakom upisu imaju 100 odsto primljene dece. To im daje mogućnost da razmišljaju o proširenju obuhvata, između ostalog navodi da im je kombi vozilo jedno od rešenja.
- Osim kombi prevoza, mi apliciramo na razne projekte. Tako smo preko fondacije Đoković otvorili vrtić, a sada postoji jedan novi projekat „Inkluzivno predškolsko obrazovanje i vaspitanje“ kojim proširujemo obuhvat dece u razuđenim selima – objasnila je Biljana Mrkonić.
Projekti poput ovih značajni su zbog dece koja žive u razuđeniim mestima. Za kupovinu kombija grad je izdvojio 5,2 miliona dinara.
M.G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa