19. decembar 2019.19. dec 2019.
Mladi članovi Biblioteke posadili drveće
PRIVODE SE KRAJU RADOVI NA VINAVEROVOM TRGU

Mladi članovi Biblioteke posadili drveće

Deca su pomogla u sađenju 10-ak stabala liriodendrona i izrazili su zadovoljstvo što su pomogli izgradnji Trga koji nosi ime po piscu i prevodiocu kog veoma cene
Radovi na Trgu Stanislava Vinavera ulaze u završnu fazu. Svoj doprinos uređenju ove površine u utorak su dala deca članovi Biblioteke šabačke.
-Stanislav Vinaver je ličnost koja je veoma značajna za naš grad i Biblioteka šabačka se već godinama bavi time da ne bude zaboravljen. Imamo i dvoranu koja je posvećena njemu. "Biblišina ringeraja" slavi Vinavera kao prevodioca za decu. Kod nas su oživljeni likovi Toma Sojera, Alise, Andersenovih junaka i i na taj način najmlađe čitaoce upoznajemo sa delom ovog velikog pesnika, prevodioca, erudite, rekla je Aleksandra Erdevički Tomić iz Biblioteke šabačke.
Deca su pomogla u sađenju 10-ak stabala liriodendrona i izrazili su zadovoljstvo što su pomogli izgradnji Trga koji nosi ime po piscu i prevodiocu kog veoma cene.
-Drago mi je što sam na neki način doprineo da se izgradi Vinaverov trg i da se ovaj znameniti Šapčanin nikada ne zaboravi. Prevodio je dela za decu i na ovaj način se znanje o njemu prenosi dalje, rekao je Uroš Lukić.
Iako još u osnovnoj školi, deca su pokazala zavidno znanje o liku i delu Stanislava Vinavera.
-Nažalost, Vinaverova dela ne radimo u osnovnoj školi, nego tek u srednjoj, ali smo ga pominjali kad smo radili projekat o Ani Frank kao književnika Jevrejina koji je iz našeg grada. Ovaj Trg je nešto što će trajati i zbog čega Stanislav Vinaver neće biti zaboravljen. Lepo je što smo učestvovali u ovome i što možemo da pomognemo da i drugi saznaju nešto o našem sugrađaninu, kaže Jovana Janjatović.
Deci se pridružio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao važnost toga da se što veći broj mladih uključi u sve akcije koje se dešavaju u gradu.
-Lepo je videti mlade članove Biblioteke kako na svom Trgu sade drveće. Ovaj grad pravimo upravo za mlade. To što oni budu želeli mi ćemo ispuniti. Neke ulice i puteve pretvaramo u pešačke i biciklističke staze, ozeljenjavamo ih i time pokazujemo da mislimo o budućnosti. Ovaj trg će biti odmorište i za naše najstarije sugrađane koji vole da šetaju kroz svoj Šabac. Lepo je da ovo svi radimo zajedno za naš grad i našu zajednicu, rekao je gradonačelnik Zelenović.

M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa