19. decembar 2019.19. dec 2019.
Godina znanja
DEVETI ROĐENDAN CENTRA ZA STRUČNO USAVRŠAVANjE

Godina znanja

Brojni događaji, aktivnosti, seminari i ove godine su privukli ogroman broj dece i odraslih željnih da usvoje nova i obnove stara znanja, na malo drugačiji način
Centar za stručno usavršavanje na Letnjikovcu proteklog četvrtka je obeležio devet godina postojanja. Proslavi su prisustvovali prijatelji i saradnici, a istureno odeljenje Osnovne škole "Jovan Cvijić" iz Petlovače spremilo je za ovu priliku predstavu "Umorna majka" po tekstu učitelja Veska Isailovića.
-Škola ima bogatu saradnju sa CSU kroz realizaciju naučno-popularnih predavanja, uglednih časova i drugih oblika nastave u prostoru Parka nauke i Centra. Naša saradnja traje niz godina unazad i mi smo zaista zahvalni pre svega direktoru Centra Branku Filipoviću na pozivu da učestvujemo u obeležavanju ovog dana, rekao je Vladimir Simović.
Brojni događaji, aktivnosti, seminari i ove godine su privukli ogroman broj dece i odraslih željnih da usvoje nova i obnove stara znanja, na malo drugačiji način.
Organizovan je veliki broj stručnih seminara, konferencija, predavanja, prezentacija, obuka... Nauka je predstavljena iz zanimljivijeg ugla, a eksperimenti su postali dečja igra.
-Ova godina je bila burna. Imali smo mnogo događaja, obeležavanja važnih dana, radionica... Pokrenuli smo celodnevnu nastavu kod nas u Centru, zatim ogledne i ugledne časove. Pored svih tih lepih stvari za škole, pokrenuli smo i obrazovanje za odrasle. Izašao je konkurs za osnovnu informatičku obuku, a u obuku će biti uključene i nezaposlene osobe. CSU je otvorio vrata svim školama i deci koja su mogla da uživaju u našoj ustanovi, izjavio je direktor CSU Branko Filipović.
Oko 5.000 dece posetilo je CSU i najveći ponos ustanove - Park nauke u kom se trenutno nalaze 32 instalacije.
Tokom ove godine u CSU je između ostalog realizovan kviz “Znanjem kroz svet”, projekat koji je trajao dva meseca. Svake subote u martu i aprilu šabački osnovci su mogli da provere i upotpune svoje znanje u oblasti biologije, geografije, istorije i srpskog jezika i književnosti.
Zajedno sa Tehničkom školom organizovali su Festival robotike i digitalne fabrikacije. Festival su podržale domaće i strane kompanije.
Ove godine je održan i prvi Dečji letnji festival u Velikom parku. Mobilne instalacije iz Parka nauke nakratko su preseljene na ovu lokaciju gde su najmlađi Šapčani mogli da se upoznaju sa njima.
CSU Šabac bio je jedan od 14 centara u kojima je organizovana Evropska noć istraživača. Tokom sedam dana ljubitelji nauke mogli su da uživaju u brojnim sadržajima, a i oni koji nauku manje vole mogli su da je upoznaju iz drugog ugla.
Na svim aktivnostima koje je CSU organizovao ove godine bilo je više od 26.000 učesnika. Ovaj broj je pre samo tri godine bio gootovo dvostruko manji.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa