19. decembar 2019.19. dec 2019.
Poseta bolesnom drugu
UDRUŽENjE VOJNIH PENZIONERA

Poseta bolesnom drugu

Marinko, zbog bolesti, u poslednje vreme nije aktivan u Udruženju ali ga nikada nije zaboravio. Pri svakom susretu ili telefonskom razgovoru on se interesuje šta se radi u Udruženju, ima li novih članova, šta sada rade članovi
U Udruženju vojnih penzionera Šabac, pored ostalih, značajna obaveza članova Gradskog odbora je da posećuju svoje starije i bolesne drugove, da ih informišu o radu Udruženja i drugim aktivnostima i da samom posetom utiču da njihovo zdravlje bude bolje. Svaka od ovih priča o poseti bolesnim drugarima je priča za sebe.
Početkom novembra delegacija UVP Šabac u sastavu Đorđe Momčilović, Milica Banjac i Radmila Kosanić posetili su u kući svog dobrog i starog druga Marinka Antonića, koji je u ranijem sastavu bio vrlo uspešan podpredsednik, zapažen od članova po nesebičnom zalaganju u pružanju pomoći svim članovima u raznim zahtevima za ostvarenje svojih prava i naročito po stručnom vođenju finanasijske dokumentacije Udruženja.
Marinko, zbog bolesti, u poslednje vreme nije aktivan u Udruženju ali ga nikada nije zaboravio. Pri svakom susretu ili telefonskom razgovoru on se interesuje šta se radi u Udruženju, ima li novih članova, šta sada rade članovi.
U dvočasovnom druženju prilikom posete kolega Marinko i supruga mu Marija bili su veoma dobri domaćini i pre svega srećni što im kolege dolaze u posetu. Ugostili su ih koliko je trebalo. Svi se od ranije dobro poznaju pa su imali mnogo tema da se podsete. Obavezno su se setili zajedničkoh susreta na svečanostima i izletima. Na kraju posete kao zajedničko mišljenje nameće se zaključak: ovakve posete bolesnicima i iznemoglim drugovima najbolja su terapija za zdravlje i dug život, i da ovakve terapije budu češće i kod više bolesnih drugova, na opšte zadovoljstvo i bolesnih i aktivnih članova Udruženja.
Stevan Stojanović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa