19. decembar 2019.19. dec 2019.
Tim koji dobija
De Heus - lider u proizvodnji hrane za životinje

Tim koji dobija

Kontinuitet kompanije kao porodičnog preduzeća, baziran na dobroj, partnerskoj saradnji sa lokalnim farmerima. Podsticaj za poljoprivredni razvoj i napredak u svim sredinama. Saveti i preporuke za stočare u skladu sa individualnim potrebama. Konstantan rast, inovacije u industriji hrane za životinje širom sveta
Ukoliko bismo prosečnog stočara u Srbiji upitali da li svodi računicu koliko košta dnevni obrok za kravu i koliko je danas isplativa proizvodnja mleka, u većini slučajeva odgovor, verovatno, ne bi uvek bio pozitivan. Ipak, uz pravi izbor hrane i minimalna ulaganja moguće je ostvariti dobru, kvalitetnu proizvodnju o čemu svedoči i porodica Božić iz Maova.
Stočarstvom se bave decenijama. Trenutno na farmi imaju 160 mlečnih krava rase holštajn, od toga 120 u muži. Iako je reč o visokomlečnoj sorti, krajnji ishod uslovljen je adekvatnom ishranom kao podsticajem za ostvarivanje željenih rezultata. Kvalitetnim, dobro odabranim i izbalansiranim De Heus obrocima prinos mleka na dnevnom nivou povećan je za 600 litara, što je u pomenutoj računici značajna stavka kaže domaćin Milorad Božić.
-Kvalitet hrane je najlakše proveriti kod muznih krava. Već nakon nekoliko dana može se videti da li daje rezultate, ili ne. Povećan obim mleka je od izuzetnog značaja za stočarsku proizvodnju. Ukoliko na dnevnom nivou dobijem 600 do 700 litara više, nije teško izračunati koliko je to mesečno, ili godišnje. Ne samo po pitanju količine mleka, nego i profita. Kada nešto proizvodimo očekujemo i određenu dobit. Veća proizvodnja uvek iziskuje i veća ulaganja, a profit na kraju pokaže koliko je ulaganje bio ispravan potez. Sada sa istim sredstvima i postojećim stadom dobijem više mleka i to znači bolju zaradu. Jednostavna matematika i ekonomija - pojašnjava Božić i navodi da je prepoznatljiv internacionalni kvalitet bio presudan da svoje poverenje ukaže De Heusu.
-Primetio sam da krave daju manje mleka sa koncentratom koji sam ranije koristio i zbog toga sam se odlučio za kompaniju koja posluje i van Srbije, poseduje renome, iskustvo i kvalitet u proizvodnji hrane za životinje - dodaje Milorad koji na dnevnom nivou sa svoje farme isporuči 4.000 litara mleka za preradu.
Članovi porodice Božić obrađuju 60 hektara zemlje kako bi pripremili neophodnu silažu za prehranu stoke. Iako je ona energetski nosilac obroka, da bi se iskoristio potencijal rase holštajn mora biti upotpunjen proteinskim delom što je prednost De Heus koncepta ishrane. Ova kompanija jedina na tržištu proizvodi super koncentrate prilagođene potrebama svake farme što stočaru znatno olakšava posao u procesu proizvodnje, štedi dragoceno vreme i daje pozitivne rezultate. Iskusan i stručan De Heus tim poljoprivredniku daje najbolje savete, preporuke, i nudi rešenja uzimajući u obzir potrebe i specifičnosti svake farme kako bi proizvođač dobio specijalno formulisanu stočnu hranu, a sve u cilju postizanja optimalnih rezultata, uz minimalna ulaganja.
-Krava je preživar i mora u svojoj ishrani da ima 60 procenata kabastog i 40 koncentrovanog dela obroka, ali je važno tih 40 odsto bude što kvalitetnijeg sastava. Formulacija naših super koncentrata je takva da se mogu odmah davati stoci. Naš tehnolog procenjuje kabastu hranu u svakom gazdinstvu i na osnovu toga pronalazi najbolje rešenje za životinje, kako bi one bile zdrave, reproduktivno sposobne, a nivo proizvodnje se znatno podigao na viši stepen, te su samim tim i farmeri zadovoljni. Uz ovakav pristup postajemo dugoročni partneri na obostrano zadovoljstvo. Smanjujemo ulaganja, a povećavamo zaradu što poljoprivrednike čini konkurentnim, stabilnim proizvođačima na tržištu- pojasnio je Dejan Reljić, De Heus specijalista za ishranu preživara.

Znanja i iskustva stečena u preko 50 zemalja širom sveta uz saradnju sa vodećim istraživačkim institutima, i matično odeljenje za istraživanje i razvoj kompanije De Heus, kao i istraživačke ustanove i laboratorije gde se analiziraju potrebe svake farme donose nova znanja i unapređenje kvaliteta proizvodnje. Akumulirana globalna saznanja i iskustava, dostupna su De Heus specijalistima, a kroz posebno prilagođena rešenja dostupna svakom farmeru pojedinačno.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa