19. decembar 2019.19. dec 2019.
Rođendan u znaku humanosti
MEDICINSKA ŠKOLA OBELEŽILA DAN ŠKOLE

Rođendan u znaku humanosti

Medicinska škola “Dr Andra Jovanović” u petak je obeležila 73 godine postojanja i rada. Kao i prethodnih devet godina, ovaj dan su obeležili humanitarnom akcijom.
Učenici i zaposleni, u saradnji sa Učeničkim parlamentom, sakupili su oko 650 kilograma životnih namirnica, koje su predali Fondaciji “Humano srce”. Fondacija će pomoć uputiti svojim socijalno ugroženim korisnicima.
-Saradnja Fondacije “Humano srce” i Medicinske škole traje od samog osnivanja Fondacije, tačnije 11 godina. Zasniva se na uzajamnom poštovanju i poverenju i nadam se da će tako ostati i u budućnosti. Ovo je zaista human gest, a znamo da je humanost drugo ime ove škole koja i regrutuje osoblje koje će se baviti humanim radom, istakla je Ruža Popović, predsednik Fondacije “Humano srce”.
Pored namirnica odeljenje farmaceuta pripremilo je asortiman svojih proizvoda koje su prodavali. Prikupljeni novac biće iskorišćen za neke nove humanitarne akcije.
-Učenički parlament se svake godine trudi da spremi pakete i da oni odu u prave ruke. Odziv učenika je uvek odlučan i zadovoljni smo kako ove akcije protiču, rekla je Emilija Matić, predstavnik Učeničkog parlamenta Medicinske škole.
Direktorka škole Biljana Đuknić je navela da je njihova misija da pored dobrog obrazovanja učenicima pruže i pravilno vaspitanje.
-Upravo je humanost aspekt na kom se u ovoj školi mnogo radi. Učenici i zaposleni ovom akcijom već 10 godina pokazuju da je škola na stazi dobročinstva. Zadovoljna sam što sarađujemo sa “Humanim srcem” i što ćemo pomoći našim sugrađanima, izjavila je Biljana Đuknić.
Povodom Dana škole učenici su pripremili i predstavu koju su izveli za svoje drugove.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa