14. jul 2011.14. jul 2011.
ZLOUPOTREBE NA TRŽIŠTU RADNE SNAGE

RAD NA CRNO ZA KORU HLEBA

U Mačvanskom upravnom okrugu Odeljenje inspekcije rada godišnje kontroliše preko tri hiljade privrednih subjekata. Zloupotrebe u oblasti radnih odnosa i rad na crno najčešći su i najviše se ponavljaju u ugostiteljstvu, građevinarstvu i u oblasti održavanja motornih vozila. Najveći problem u kontrolisanju radnih prava počiva u pristajanju ljudi da rade pod bilo kakvim uslovima, po principu „daj šta daš, samo da zaradim hleba“. Inspekcija bi postizala veće rezultate kad bi radnici prijavljivali zloupotre&
U proteklih šest meseci, od 1. januara, do 30. juna ove godine, Odeljenje inspekcije rada za Mačvanski upravni okrug izvršilo je 1.444 inspekcijska nadzora iz oblasti radnih odnosa, bezbednosti i zdravlja na radu. Načelnik odeljenja ove inspekcije, Danilo Nedeljković, kaže da je to samo ilustracija svakodnevne aktivnosti, jer ona godišnje izvrši preko 3.000 kontrola iz svoje nadležnosti.
- Od januara do kraja juna ove godine, pored pomenutih nadzora, izvršili smo i 16 nadzora povodom teških povreda na radu. Na sreću, nije bilo kolektivnih povreda na radu, ni povreda sa smrtnim ishodom, a među kontrolisanim privrednim subjektima nije bilo ni profesionalnih oboljenja - konstatuje Nedeljković.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa