19. decembar 2019.19. dec 2019.
Izdanci iz Slavičinog salona
TRI GENERACIJE FRIZERA LOVČEVIĆA IZ BOGATIĆA

Izdanci iz Slavičinog salona

Modnu revoluciju u ulepšavanju kose Mačvanki izazvala devedesetih godina posle povratka iz Pariza sa Evropskog takmičenja frizera. Ćerka Sandra uveliko ide majčinim stopama. Unuci Stefan i Marko, potvrđuju porodičnu nadarenost, samo što su oni muški frizeri
Porodičnu “lozu” frizera Lovčevića u Bogatiću, “zasadila” je Slavica. Ona je nedavno otišla u penziju ali salon lepote u Bogatiću, gde više decenija ulepšava Mačvanke je ostao i u njemu i dalje radi. Na zidu su brojne diplome, medalje i pehari, lepo sećanje na takmičarske dane i konačno činjenicu da je 1998. godine na Evropskom takmičenju frizera u Parizu bila među prvih 10. godinu dana kasnije na Svetskom u Roterdamu, ponovila je uspeh. Danas se s setom seća kako je tih devedesetih, odmah po povratku iz grada svetlosti u Bogatiću izazvala pravu “modnu revoluciju u friziranju”, jer je mušterijama šatirala kosu na foliji, pravila kovrdžavu kosu i mini val, gotovo za “tili čas”.
- Sve su to bili noviteti za ovdašnje prilike ali najsrećnija sam što je moja ćerka Sandra, krenula mojim putem i sada u Smederevu, gde se udala pre 18 godina ima svoj salon. Isti posao rade i moji unuci Žarko i Marko. Oni su muški frizeri, zadovoljno svedoči Slavica. Iz njenog salona ni jedna mušterija ne izlazi nezadovoljna.
Sandra je čak prevazišla majku i ima više uspeha u takmičenjima. Pored ostalog četiri puta za redom je prvak Srbije (od 1994-1998), a u Parizu je 2001. godine na Evropskom takmičenju bila peta. Neko vreme bavila se i pedagoškim radom u ovom poslu, obučavajući mlade koji žele da postanu frizeri.
Bakino (Slavica) srce je još veće kada vidi da je unuk Žarko u prizemlju porodične kuće Lovčevića u Bogatiću, otvorio muški frizerski salon. Žarko je završio frizersku školu u Šapcu, a proteklog septembra u Parizu na takmičenju frizera iz celog sveta, sa reprezentacijom Srbije, osvojio je šesto mesto. U salonu mu pomaže brat Marko, koji je završio Medicinsku školu u Šapcu. Obadvojica su veoma uspešni u friziranju i imaju dosta mušterija.
A da su geni čudo potvrđuje Sandrin sin, koji kao mama želi da postane frizer.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa