26. decembar 2019.26. dec 2019.
Za buduće šampione
Dan “Natine” škole u novoizgrađenoj fiskulturnoj sali

Za buduće šampione

Škola uz prigodan program proslavila rođendan. Otvorena dugo očekivana fiskulturna sala. Baza za buduće sportske šampione. Vrednost radova 40 miliona dinara finansiranih iz budžeta Grada
Pre skoro šest decenija, prvog septembra 1960. godine, 1.147 đaka ponosno je selo u klupe novoizgrađene gradske osnovne škole u Šapcu „Nata Jeličić“. Ova osmoletka iznedrila je generacije talentovanih učenika, vrsnih sportista, a 59. rođendan obeležen je otvaranjem fiskulturne sale.
U prisustvu predstavnika Grada, rukovodstva škole, prijatelja, roditelja, bivših i sadašnjih učenika rekreativnim časom fizičkog vaspitanja u dugo očekivanom objektu počela je proslava Dana škole. Sportska dvorana nedostajala je ovoj obrazovnoj ustanovi od osnivanja.
-Deca, roditelji i nastavnici dugo su čekali na sportsku salu u Natinoj školi. Ono što je bilo davno obećanje sada je ispunjeno. Imamo moderan, kvalitetan objekat za svu decu. Da nije bilo ove škole i njenog dvorišta, verovatno ne bi bilo ni „Metaloplastike“, niti velikih uspeha našeg najtrofejnijeg kluba. Odavde su ponikli prvi šampioni. Sadašnjim i budućim učenicima, kao i svim mladim Šapčanima želim da budu uspešni u sportu, ali i u daljem obrazovanju. Postanu šampioni sporta, znanja, umešnosti u poslovima kojima se budu bavili u budućnosti - rekao je gradonačelnik Nebojša Zelenović i najavio da će u narednom periodu biti rekonstruisano dvorište Natine škole, OŠ “Janko Veselinović”, “Nikolaj Velimirović“ i Ekonomsko-trgovinske škole “Stana Milanović”.
-Važno je da naše škole poprime izgled modernih objekata nalik na one u Evropskoj uniji. To će biti realizovano u saradnji sa timom naših mladih arhitekata, jer smo pokazali da sa malo novca možemo da uradimo dobre i kvalitetne stvari, kao što je sala u Natinoj školi - zaključio je Zelenović.
Natinu školu pohađa 717 đaka, 600 u matičnoj ustanovi i 100 u izdvojenom odeljenju u Drenovcu. Novom fiskulturnom salom učenici i nastavnici imaće bolje uslove za sportske aktivnosti kako bi i generacije koje stasavaju postizale vrhunske rezultate.
-Ukoliko nešto dovoljno dugo sanjamo to se i ostvari, a izgradnjom sale ispunjen je san svih koji su pohađali našu školu. Bez obzira na uslove u kojima su izvođeni časovi fizičkog vaspitanja uvek smo imali zapažene rezultate, a sada očekujem da ćemo biti još uspešniji u svojim poduhvatima - istakao je direktor škole Zoran Starčević.

Teodora i Nikola vredno treniraju i potajno maštaju o novim sportskim uspesima.
-Odbojkom se bavim već pet godina i morala sam da idem u druge škole na treninge. Sada će drugari dolaziti kod nas i sigurno će nam nova sala mnogo značiti, jer je važno da se svi bavimo sportom - pojasnila je Teodora Nikolić.
-Sada ćemo još bolje trenirati i možda otići na takmičenja van zemlje u regionu. Časove fizičkog ranije smo imali napolju kada je lepo vreme ili u hodniku škole - rekao je Nikola Milutinović.


Vrednost radova finansiranih iz budžeta grada Šapca iznosila je oko 40 miliona dinara. Fiskulturna sala površine 600 metara kvadratnih je u potpunosti opremljena svim neophodnim elementima izvođenje nastave uz dve svlačionice, nastavničku kancelariju i dobru povezanost sa školskom zgradom.
M. Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa