26. decembar 2019.26. dec 2019.
PISMO

Nudimo saradnju

Ja sam Miroljub Jovanović, predsednik Udruženja roma Južnog Banata “JUBAN” , čije je sedište u Pančevu. Udruženje je registrovano i shodno Statutu deluje na teritoriji cele Srbije, kao i inostranstvu. Osnovali smo i više podružnica.
Lično sam rođen u Štitaru i posle jednog sastanka odlučili smo da sedište prebacimo u Štitar. Tim povodom zakazali smo sastanak sa predsednikom pomenute mesne zajednice gospodinom Dušanom Tufegdžićem. Nažalost, u zakazano vreme (19 časova) i dan (pre mesec dana), niko iz Mesne zajednice, niti gospodin Dušan se nije pojavio i naišli smo na zaključana vrata. Tako je bilo tri puta.
Naša namera je da uspostavimo širu saradnju. Ja, kao rođeni Štitarac i predsednik Udruženja, osećam se potcenjenim i prevarenim od strane predsednika mesne zajednice Štitar i njegovih saradnika. Zato im se obraćam i na ovaj način u nadi da će do sastanka ipak doći. U protivnom mi smo spremni i na miran protest ispred mesne zajednice. Smatramo da možemo da pomognemo svojim idejama i sugestijama da svima bude bolje.
Ovde predsedniku mesne zajednice, želim da postavim i jedno pitanje. Mi se borimo, između ostalog, i za ostvarenje socijalnog programa. S tim u vezi, kako se raspisuje referendum u pogledu izgradnje kanalizacije, za mesnu zajednicu Štitar uz obavezu da svako domaćinstvo koje se priključi, treba da uplati odgovarajuću sumu novca, koja nije mala. Shvatamo značaj posla ali šta sa onima koji nemaju taj novac?
Izneo bih javno jedan od predloga. Postoje fondovi iz kojih se finansiraju ovako kapitalni projekti( kanalizacija ). Uz dobro napisani projekat, obrazloženje i javljanje na konkurs, smatram da bi ostvarenjem prava na odgovarajuća sredstva, znatno umanjili troškove samih meštana Štitara.
Molim još jednom da se rukovodstvo mesne zajednice na čelu sa gospodinom Dušanom Tufegdžićem oglase. Verujem da im je s tim u vezi na raspolaganju i “Glas Podrinja”.
Na kraju, ponovio bih još jednom, zašto se ne konkuriše u nadležnim fondovima. Mislim da to treba znati i u sve biti dobro upućen.
Miroljub Jovanović Predsednik Udruženja roma Južnog Banata (JUBAN)

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa