26. decembar 2019.26. dec 2019.
Pretpraznično darivanje Jevremovaca
ŠKOLSKE AKTIVNOSTI

Pretpraznično darivanje Jevremovaca

U subotu, 21. decembra, đaci Osnovne škole ''Jevrem Obrenović'' u saradnji sa drugarima iz Muzičke škole ''Mihailo Vukdragović'' učestvovali su u Božićnom bazaru koji se održao u Jevremovoj ulici.
Oni su, uz podsticaj svojih nastavnika, izradili veliki broj novogodišnjih i božićnih čestitki, ukrasa, ali i napravili mnoge ukusne poslastice.
Tako su građani Šapca mogli da kupe slatke kolačiće sa cimetom, čokoladne mafine ili da zaslade svoja nepca neodoljivim kuglofom.
Mogle su se čuti i praznične pesme na nekoliko stranih jezika: Jingle Bells, Deck the Halls, We Wish You a Merry Christmas, Girotondo di Natale, Schneeflöckchen Weißröckchen. Prolaznici nisu mogli, a da ne zastanu i uživaju u veselim melodijama, a poneki su i stidljivo pevušili ''Zvončići, zvončići, zvone na sav glas...'' zajedno sa raspevanim đacima.
Vredni učenici pažljivo su pripremali svaki detalj na časovima stranih jezika, likovnog i muzičkog. Pravile su se čestitke, novogodišnje dekoracije, ukrašavali panoi, smišljali recepti, uvežbavale pesme...
Uzbuđeni i sa osmehom na licu, došli su u dogovoreno vreme i zauzeli svoje pozicije. Jedni su bili vredni prodavci na štandu, drugi su išli sa poslužavnicima u rukama i nudili sugrađanima šarolike đakonije, dok su treći neumorno pevali u horu.
Sve ovo nije bilo bez razloga. Prikupljena je značajna suma novčanih sredstava, koja je namenjena u dobrotvorne svrhe.
Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su učestvovali u ovome i time doprineli da mnogim ljudima ulepšamo praznične dane. Želimo vam srećne novogodišnje i božićne praznike!

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa