26. decembar 2019.26. dec 2019.
KAPITEN ĐORĐE
VATERPOLO: VK „ŠABAC“

KAPITEN ĐORĐE

Član Vaterpolo kluba ŠABAC najzaslužniji za osvajanje srebrne medalje u Kuvajtu. Među vodećim strelcima i u idealnoj postavi Svetskog prvenstva. Nastupao i Pavle Gavrilović
Za dvojac šabačkih vaterpolista sezona je potrajala malo duže. Za to je „kriva“ njihova dobra igra i put do kraja planetarnog šampionata u Kuvajtu. ĐORĐE VUČINIĆ i PAVLE GAVRILOVIĆ, bek i golman šampiona Srbije, Vaterpolo kluba „Šabac“ , doneli su srebro za Svetskog juniorskog prvenstva u Kuvajtu. Braneći boje Srbije, doprineli su u ostvarivanju šest pobeda, a samo jednom su osetili poraz. Osim timskog uspeha, zaslužili su i pojedinačne pohvale.
VUČINIĆ je bio kapiten reprezentacije koju je selektovao Uroš Stevanović, a zbog čega je vođa, pokazao je i na Prvenstvu postigavši 18 golova i noseći uspešno teret nosioca igre tima. Za svoje igre nagrađen je i mestom u idealnoj postavi Svetskog šampionata. GAVRILOVIĆ je iskoristio pruženu šansu i od dopisnika iz Azije, proglašen za otkrovenje turnira.
Srbija je najpre osvojila prvo mesto u grupi sa: Hrvatskoj, Japanom, Južnom Afrikom i Kuvajtom. U četvrtfinalu je bolja od Crne Gore, u polufinalu od Italije, a u finalu je izgubila od Grčke.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa