31. decembar 2019.31. dec 2019.
Ispario Martinovićev „podvig“
SAJT BLICA ZAMENIO NASLOV U IZVEŠTAJU O INCIDENTU U SKUPŠTINE

Ispario Martinovićev „podvig“

Incident koji se nedavno desio u Skupštini Srbije pokazao je, između ostalog, kakva je sloboda štampe u Srbiji.
Predsednik Dveri Boško Obradović ušao je u skupštinsku salu zajedno sa svojim partiksim kolegom i uneo transparente na kojima su bile ispisane poruke u vezi sa aktuelnom krizom u Crnog Gori. Na jednom od transparenata je pisalo i – Vučić=Milo.
To je posebno iritiralo šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića koji se zaleteo ka pposlanicima Dveri i u koškanju im oduzeo transparente. Odreagovao je Obradović tako što je odgurnuo Martinovića i nastao je totalni haos, ali nije bio tako dramatičan kao špto se u prvi mah učinilo.
Jedan od najposećeniji informativnih sajtova u Srbiji Blic objavio je ovu informaciju, propraćenu i fotografijom, uz naslov: OPŠTA TUČA U SKUPŠTINI –Aleksandar Martinović nasrnuo na poslanika Dveri, Boško Obradović ga oborio. Ovaj naslov je relativno tačan prikaz onoga što se desilo u parlamentu sa tom zadrškom da Martinović ipšak nije bio oboren, pokšto je sve vreme bio na nogama.
A, onda je usledila korekcija. Ista vest, sa istom fotografijom je zamenjen drugm naslovom: BRUKA U SKUPŠTINI – Opšta tuča usred sednice, Boško Obradović oborio Martinovića. Nigde ni slova da je Martinovićev „podvig“ bio taj koji je doveo do malte ne prave tuče, uz još jednu napomenu da ga niko oborio nije. Šta je i ko je naterao redakciju Blicovog sajta na ovu prepravku ne znamo, možemo samo da pretpostavimo, ali i Kurir i Informer su mogli da im pozavide na ovakvom naslovu i izvrtanju činjenica.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa