16. januar 2020.16. jan 2020.
Grad ima svetlu budućnost
AMERIČKI AMBASADOR POSETIO ŠABAC

Grad ima svetlu budućnost

“Raduje me što vidim da se u Šapcu mogu čuti različita mišljenja u okviru civilnog društva i lokalne vlasti. Smatram da je zdrava debata esencijalni deo aktivnog demokratskog društva. Uveren sam da ovaj grad ima svetlu budućnost“, istakao je Godfri
Novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Srbiji, Entoni F. Godfri boravio je u prošlog petaka u zvaničnoj poseti Šapcu. Prijem za gosta u Gradskoj kući priredili su gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, njegov zamenik Dušan Kostadinović i predsednik Skupštine grada Nemanja Pajić. Oni su na radnom sastanku razgovarali o dostignućima i mogućnostima grada Šapca, i o projektima koje finansira Vlada SAD-a.
Nakon boravka u Gradskoj kući gost sa njegovim domaćinima prošetao je centralnim delom grada. Posetili su Trg šabačkih žrtava. Njegova ekselencija Entoni F. Godfri odao je poštu i položio sveže cveće kraj spomenika žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.
-Pred ovim spomenikom koji zrači tugom i lepotom odajemo poštovanje onima koji su ovde izgubili život u Drugom svetskom ratu. Tokom 139 godina diplomatskih odnosa SAD i Srbija zajedno su nosile teret stradanja kroz dva svetska rata. Impresioniran sam svim što je grad preduzeo da privuče strane investicije, kako bi omogućio bolji život svojim sugrađanima. Raduje me što vidim da se u Šapcu mogu čuti različita mišljenja u okviru civilnog društva i lokalne vlasti. Smatram da je zdrava debata esencijalni deo aktivnog demokratskog društva. Uveren sam da ovaj grad ima svetlu budućnost. SAD ceni partnerstvo sa Srbijom u borbi protiv fašističke tiranije u Drugom svetskom ratu. Naše dosadašnje partnerstvo ima ogroman potencijal za budućnost- naveo je Godfri u obraćanju medijima.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ukazao je da je 10. januar dan kada je Godfri posetio Šabac veoma važan za Šapčane. Zahvalio se ambasadoru na poseti i toplim rečima koje mu je uputio.
-Mislimo da Šabac može da bude primer grada koji je otvoren u kome se misli, govori i radi slobodno. Želimo da Srbija bude takva. Mi smo slobodan otvoren i prijateljski grad, koji želi dobre odnose sa svima. Oduvek smo ponosni na prijateljstvo sa američkom ambasadom koje smo prethodno imali sa ambasadoram Kajlom Skatom, a sada sa novim Entoni Godfrijom. Želimo da vidimo Šabac i Srbiju u Evropskoj uniji i da Srbija bude deo zapadne civilizacije. Ambasador Godfri je imao priliku da se uveri zašto smo dobili nagrade za grad koji je najbolje mesto za domaće i strane investicije, nagradu za otvoreni grad kao i otvorenu brzu i efikasnu administraciju. Pored navedenog ponosni smo i na nove projekte koji nam slede i novi investicioni ciklus u Šapcu – rekao je Zelenović.
Želim vam svima mnogo uspeha u daljim naporima da vaš grad postane snažniji i bogatiji – poručio je ambasador SAD na kraju obraćanja medijima.
Posle položenog cveća i odate pošte žrtvama u Drgom svetskom ratu posetili su crkvu Svetih apostola Petra i Pavla i Narodni muzej Šabac.

Njegova Ekselencija Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, posetio je danas Asocijaciju DUGA u njenom sedištu u Šapcu 2012 godine Predsednik Asocijacije DUGA Aleksandar Prica imao je privilegiju da putuje u SAD u okviru programa #OPEN_WORLD u organizaciji Američkog saveta za međunarodno obrazovanje i od tada naša saradnja sa Ambasadom SAD u Srbiji je izuzetna.


M.G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa