16. januar 2020.16. jan 2020.
Zajednička misija
TRADICIONALNI NOVOGODIŠNjI PRIJEM ZA POLjOPRIVREDNIKE

Zajednička misija

U Gradskoj kući organizovan je tradicionalni novogodišnji prijem za poljoprivrednike iz Šapca.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poželeo je poljoprivrednicima srećnu Novu godinu i uspešnu proizvodnu sezonu.

- Ovo je prilika da u neposrednom razgovoru razmenimo mišljenja ali i da čujemo šta je to što možemo da uradimo da bi poljoprivrednici više proizveli i bolje živeli - rekao je Zelenović.
On je istakao da je za poljoprivredu u ovoj godini predviđeno 60 miliona dinara i da je pred njima veliki projekat - navodnjavanje u Mačvi.

- Naša je ideja da pomognemo ljudima koji proizvode kukuruz i soju, kako bi udvostručili prinos. Znamo kako da od šest do osam tona po hektaru dođemo do prinosa od 15 tona po hektaru. Možemo da garantujemo ljudima koji budu ušli u ovaj proces navodnjavanja po sistemu “kap po kap” da će da zarade 1.000 tona po hektaru - naglasio je gradonačelnik Šapca.

On je dodao da će grad da podstiče zadrugarstvo i udruživanje poljoprivrednika.
Načelnik Odeljenja za poljoprivredu grada Šapca Predrag Srdanović je naglasio da je budžet za poljoprivredu iz godine u godinu sve veći i sve uspešniji.

Ovoliki broj proljoprivrednih proizvođača govori da oni poštuju ono što grad čini za njih, kao što i mi poštujemo sve ono što oni rade. Mi smo na zajedničkom putu i ovo je zajednička misija.
Tradicionalni prijem za poljoprivrednike organizovali je Odeljenje za poljoprivredu grada Šapcu.
N. K.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa