31. decembar 2019.31. dec 2019.
Srednjoškolci i ekologija
RADIONICA „CIRKULARNA EKONOMIJA“

Srednjoškolci i ekologija

Projekat „Circle“ sprovode članovi Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih američkih država u Beogradu
U okviru projekta „Cirkularna ekonomija u mojoj opštini Circle“ u šabačkoj srednjoj Stručnoj hemijskoj i tekstilnoj školi, održano je predavanje na ovu temu. Srednjoškolci su bili u prilici da prošire i steknu nova znanja o principima cirkularne ekonomije, i njihovoj važnosti za upravljanje komunalnim otpadom na lokalnom nivou.
- Stručna hemijska i tekstilna škola treću godinu za redom sarađuje sa nama i učestvuje u našim projektima. Reč je o novom načinu pristupa rešavanju ekoloških problema, o problemima zaštite životne sredine gde se teži održivoj prirodi i razvoju. Nastojimo da ne dolazi do otpada, i da onaj koji nastane iskoristimo kao resurs. Prepoznali smo generaciju srednjoškolske populacije kao jako važnu u formiranju društva, jer informacije koje dobiju od nas posle šire u svojoj okolini. Projekat ima prolongirano delovanje. Ove tri godine pokazale su da ovakva predavanja ostavljaju veliki utisak na njih, da se i sami edukuju u formi zaštite životne sredine – pojasnila je Bojana Zoraja, asistent na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koja je bila u ulozi predavača.
Projekat „Circle“ sprovode članovi Departmana za inženjerstvo zaštite životne sredine Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih američkih država u Beogradu. Pored Šapca projekat se realizuje i u drugim srednjim školama širom Srbije: Novi Sad, Beograd, Loznica, Sombor,Subotica, Vršac, Ruski Krstur, Vrbas i Bečej.
M.G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa