16. januar 2020.16. jan 2020.
KONjIČKI SPORT

Praznični uspesi Sabrine Sarine i Krune

Tradicija je održana i ovoga puta, prvo tačno u podne na hipodromu u Šapcu, a potom i na Božić 2020. godine na sportskom borilištu galopera u Bogatiću, održane su po dve galopske i po jedna galopska trka u sulkama. U oba slučaja trijumfovala je u galopu na 800 metara Sabrina Sarina, vlasništvo Stankovića. U sedlu pobednice bio je Tika Vujković, dok je samo u Bogatiću u galopskoj trci “Božić”, na istoj dužini ( 800 metara) pobedila Kruna vlasništvo braće Gospavić, koju je jahao Šašić.
Ljubiteljima ovog dinamičnog sporta hladnoća nije smetala, a osim uzbuđenja koje su im priredili ljubimci, zagrevanju je doprinelo i služenje kuvanog vina i rakije.
U nastupajućoj godini Šapčani obeležavaju 200 godišnjicu od prvih galopskih trka u ovom kraju, dok će Konjički klub “Mačvanin” u Bogatiću obeležiti 70. godišnjicu postojanja.
- Uveren sam da će postavljene barijere u oba slučaja, pored staze doprineti znatno bezbednijim trkama galopera. Preduzimamo i mere da glavna trkačka staza, kao i do sada bude dobro pripremljena, a hipodrom u Šapcu je odavno postao i poznato turističko mesto u koje znatinjeljnici rado dolaze. Učinićemo sve da novim sadržajima obogatimo ponudu ove “zelene oaze” u gradu, kaže Aleksandar Dragojević, direktor hipodroma u Šapcu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa