16. januar 2020.16. jan 2020.
Humanost na delu
Delegacija Mačvanskog upravnog okruga u Vukovaru

Humanost na delu

Povodom nedavnih božićnih i novogodišnjih praznika, koji unose radost i veselje u svaki dom i posebnu radost u dečja srca, Mačvanski upravni okrug je organizovao akciju prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića namenjenih deci u Zajedničkom veću opština u Vukovaru. U ovoj humanitarnoj akciji, koja je organizovana u saradnji nadležnih organa Republike Srbije, gradova i opština Mačvanskog upravog okruga i Zajednice veća opština u Vukovaru prikupljeno je 325 paketića.
Svečanost uručenja poklona Srđanu Jeremiću, predsedniku Zajedničkog veća opština u Vukovaru upriličena je 30. decembra 2019.godine.Ovom značajnom događaju prisustvovao je i Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Milan Šapić.
Delegaciju Mačvanskog upravnog okruga predvodio je načelnik Vladan Krasavac, koji je bio i koordinator ove humanitarne akcije. U delegaciji su bili i Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouoprave Ivan Bošnjak i Slobodan Simić.
-Uz nesebičnu pomoć gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića,predsednika opština Krupanj, Ivana Isailovića, Mali Zvornik, Zorana Jevtića, Ljubovije, Milovana Kovačevića, Bogatić, Nenada Beserovca, Vladimirci, Milorada Milinkovića i Koceljeva, Dušana Ilinčića obezbeđeno je 300 paketića za srpsku decu u Vukovaru. Šabačka Mesna zajednica"Bair" je obezbedila 25 paketića srpskoj deci u Kućancima, rodnom mestu Patrijarha Pavla. Ovo je prilika da svim darodavcima uputim izraze zahvalnosti i divljenja na humanom gestu, koji po prvi put čini Mačvanski upravni okrug. Na ovaj način želimo da podstaknemo i druge humane ljude da se odazovu sličnim akcijama, koje će Mačvanski upravni okrug u narednom periodu realizovati. Briga o Srbima van granica Republike Srbije, a posebno o mladim naraštajima, trajnog je katraktera i mi ćemo je ubuduće dosledno sprovoditi- rekao je prisutnima u svom obraćanju načelnik Vladan Krasavac.
Generalni konzul Republike Srbije Milan Šapić i predsednik Zajedničkog veća opština u Vukovaru Srđan Jeremić su izrazili veliku zahvalnost na poklonima koje su primili u ime najmlađih stanovnika Vukovarsko-sremske županije. U Pakrac će biti dostavljeno 50 paketića, 250 paketića u Vukovarsko-sremsku županiju, a 25 paketića u Kućance. Na ovaj način će 325 srpske dece, skromnog imovinskog stanja, dobiti poklone za nastupajuće praznike.
Delegacija Mačavanskog upravnog okruga je tokom svog boravka posetila Pravoslavnu crkvu u Vukovaru i obišla Srpski dom.
Dogovoreno je da ovakvih poseta bude i u narednom periodu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa