16. januar 2020.16. jan 2020.
Da se nikada ne zaborave
Godišnja izložba slika članova ULS „Krug 10“

Da se nikada ne zaborave

Izložba članova Udruženja likovnih stvaralaca "Krug 10“ na Mišaru. Potomci srpskim junacima Velikog rata i hrabrim ratnicima
Tradicionalno, Udruženje likovnih stvaralaca "Krug 10" i Zadužbinsko društvo "Prvi srpski ustanak" okupljanjem članova, poštovalaca umetnosti i stvaralaca u Galeriji na Mišaru odaju počast precima.
-Mali Božić je idealna prilika da se prisetimo svih znamenitih ljudi, događaja iz naše prošlosti i da uz umetnosti slavimo. Članovi "Kruga 10" svakako doprinose kulturi našeg grada- istakao je predsednik Zadužbinskog društva "Prvi srpski ustanak" Stevan Simić.
"Potomci - srpskim junacima Velikog rata" naziv je godišnje izložbe slika. Želja je da se sačuva sećanje na prošlost i ostavi u amanet mladim naraštajima.
-Godišnja izložba je kruna rada tokom 12 meseci. Kada objedinimo potomke i poštovaoce Velikog rata, mišarskih junaka već smo učinili veliki korak u podsećanju naše dece da čuvaju tradiciju i budu ponosni - rekla je predsednica ULS „Krug 10“ Svetlana Ceca Žegarac.
Kao i na prethodne tri postavke slikara entuzijasta „Kruga 10“, sa dostojanstvom i poštovanjem, još jednom iskazali su duboko poštovanje prema senama junaka Mišarske bitke, predvođene Karađorđem i srpskih boraca Velikog rata, uvek sa jedinstvenom porukom za mlade generacije, „DA SE NIKADA NE ZABORAVE", zajednička je poruka Udruženja.
Postavka je na Mišaru otvorena do 21. januara, a potom će biti izložena u galeriji u TC „Tina“.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa