31. decembar 2019.31. dec 2019.
U Šapcu 77 novih preduzeća
Načelnica Odeljenja za lokalni
ekonomski razvoj Violeta Šestić

U Šapcu 77 novih preduzeća

Danas je u gradu Šapcu 77 preduzeća i 390 preduzetnika više u odnosu na prethodnu godinu. Kada uzmemo u obzir da, pored preduzeća i preduzetničkih radnji, postoje i kompanije koje su proširile svoje proizvodne delove, ne čudi nas mnogo zvaničan podatak da u Šapcu danas radi više od 40.000 osoba
-Možemo da budemo ponosni na postignute rezultate u 2019. godini u oblasti privrede koji će nam dati vetar u leđa da naredne godine budemo još bolji. Danas je u gradu Šapcu 77 preduzeća i 390 preduzetnika više u odnosu na prethodnu godinu. Kada uzmemo u obzir da, pored preduzeća i preduzetničkih radnji, postoje i kompanije koje su proširile svoje proizvodne delove, ne čudi nas mnogo zvaničan podatak da u Šapcu danas radi više od 40.000 osoba. Ovo predstavlja i povećanje broja zaposlenih u odnosu na 2018. godinu za 2.104. Veći deo firmi sa sobom vuče brojne pozitivne rezultate koji se ne ogledaju samo u povećanju broja zaposlenih. Grad Šabac, u skladu sa tim, beleži i rast prosečne neto zarade koja prema poslednjim podacima iznosi 47.782 dinara.

Severozapadna radna zona je najveća razvojna šansa našeg grada. Danas u njoj posluje 28 kompanija, pet kompanija je proširilo svoje kapacitete, a šest je u postupku izgradnje novih. Samo u toku ove godine prodato je još pet parcela, što znači da ćemo naredne godine imati pet novih gradilišta u ovoj zoni i novih pogona gde će naši sugrađani moći da nađu posao. Svi ovi rezultati prepoznati su i od brojnih međunarodnih institucija.
Sigurna sam da ćemo zajedno u narednoj godini napraviti još bolje rezultate.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa