16. januar 2020.16. jan 2020.
KAJAK: OLIMPIJSKE igre 2020.

Šanse u tri discipline

Šabački sport u prethodnoj 2019. nije obezbedio svog reprezenta na Igrama, no šansa kajakaška postoji i u ovoj godini. Proleće i leto daće odgovor da li nastavljamo niz takmičarskih predstavnika na OI. U odnosu na 2016. iz olimpijskog programa eliminisan je dvosed na 200 metara, gde je nastupao Nebojša Grujić.
Prethodna godina nije bila uspešna, bar ne na nivou prethodnih za MILENKA ZORIĆA i Marka Tomićevića, ali vicešampioni iz Rija, imaju još jednu šansu da se plasiraju u kategoriji K2 1.000 i brane medalju, možda napadnu i korak više. Njih 6. i 7. maja u Račicama (Češka) očekuju Evrpske kvalifikacije, odnosno u drugoj polovini maja Svetski kup u Duizburgu (Nemačka), gde će biti popunjena preostala mesta u ovoj disciplini.
Takmičarski najvažniji meseci su april i maj za NEBOJŠU GRUJIĆA, BOJANA MILINKOVIĆA i MIHAILA SUBOTIĆA. Nebojša, olimpijac iz Brazila, nije uspeo da izbori nadmetanje na dalekom istoku u novoj disciplini u programu, K4 500, ali šansu traži u jednosedu na 200 metara. Propozicije kažu da takmičar obezbeđuje čamac za svoj savez, ali ne i sebi mesto na Igrama, već tamo putuje onaj koji je u najboljoj formi u tom trenutku. Srbija će imati predstavnika u jednosedu na najkraćoj deonici, a sada ostaje da se izabere u internmim takmičenjima između: Stefanovića, Novakovića, Dragosavljevića, Grujića, Milinkovića i dr.
Mladi Subotić šansu da putuje na Igre vidi kao alternativu na K1 1.000, kategoriji gde je Srbiju u Riju predstavljao Šapčanin Dejan Pajić ili kao mogući takmac tandema na K2 1.000. Nacionalna izborna takmičenja su sredinom aprila i sredinom juna.
Šabački kajak će svakako imati predstavnike i u zemlji izlazećeg sunca. Deo stručnog štaba reprezentacije su treneri UROŠ PAVLOVIĆ i MILAN ĐENADIĆ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa