31. decembar 2019.31. dec 2019.
BOJAN JORGAČEVIĆ, VLASNIK SPORTSKog CENTRA „FENIKS“

POD SVETLIMA REFLEKTORA

Sportski centar „Feniks“ dobio je još jedan teren u okviru sadržaja koje nudi. Reč je o terenu velikih dimenzija, sa veštačkom travom i pod reflektorima. Otvoren je svečano duelom odgovarajućih selekcija ekipe FENIKS (Šabac) i CRVENE ZVEZDE, klubova koji su nedavno i ozvaničili saradnju, te je šabački tim regionalni centar Beograđana.
-Dok sam bio aktivan golman, sanjao sam nešto što sada ostvarujem. Možda se sve razvija malo sporije, zahteva velika sredstva, no upornost me je krasila kroz igračke dane, mislim da sam uporan i sada, te da će na kraju sve biti okončano. Verujem u ovaj projekat od prvog dana. Čast nam je što je i Crvena Zvezda prepoznala nas kao dobre partnere i mislim da je Feniks na putu da postane filter za svu decu Mačve i Podrinja na putu ka mestu prvotimca šampiona Srbije. Ipak, prioritet je pružanje deci sportske alternative svim opasnim izazovima poput narkotika ili alkohola – ističe vlasnik „Feniska“, nekadašnji reprezentativni golman Bojan Jorgačević.
Trenutno u najmlađem fudbalskom klubu u gradu trenira oko 200 dece različitih uzrasta. Ideja je da se, uz unapređenje rada sa njima, unaprede i uslovi u Centru koji bi grad stavili na mapu povoljnih mesta za pripreme svih timova.
-Želimo da u narednom periodu uvećavmo smeštajne kapacitete kako bi svi klubovi, iz Srbije i inostranstva imali priliku da pripreme sprovedu i u Šapcu. Značila bi nam pomoć lokalne samouprave ukoliko je moguće uvođenje autobuske linije i stanice koja će biti kod ovog objekta. Nemamo prilaz ni za pešake, ni za bicikliste, te je jedino moguće do nas bezbedno doći automobilom. Znam da Grad visoko vrednuje ulaganja u mlade, upoznao sam Šapčane i znam da i oni cene ulaganje u najmlađe, u budućnost. Ovo je apel, molba da zajedno dođemo do rešenja.
Bojan Jorgačević i Sportski centar „Feniks“ u narednoj godini planiraju realizaciju još jedne ideje.
-Velika lična želja, ali i svih u ovom kolektivu je da realizujemo još jedan projekat. Želimo da ugostimo decu sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju kako bi jednom ili dva puta nedeljno rekreirali kod nas. Smatram da je to nešto zaista vredno, humano, društveno odgovorno i da bi njima to mnogo značilo - zaključuje Bojan.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa