31. decembar 2019.31. dec 2019.
Najuspešnijim  studentima dodeljene opštinske stipendije
OPŠTINA BOGATIĆ

Najuspešnijim studentima dodeljene opštinske stipendije

Stipendije će se isplaćivati za period od novembra 2019. do novembra 2020. godine, u mesečnom iznosu od po 10.000,00 dinara.
Ove godine na konkurs se prijavilo ukupno 31 student iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, od kojih su troje dobili stipendije, a 25 jednokratnu novčanu pomoć
Na osnovu raspisanog Konkursa, a shodno odredbama Pravilnika o uslovima stipendiranja studenata sa područja opštine Bogatić, pet najboljih studenata osnovnih akademskih studija, u školskoj 2019/2020. godini biće stipendirani iz opštinskog budžeta. Dodeljene su stipendije za tri studenta iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka i dva studenta iz oblasti društvenih i humanitrnih nauka.
Pravilnik predviđa dodelu 2 stipendije iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, 2 stipendije iz oblasti društvenih i humanitarnih nauka i 1 stipendiju iz oblasti umetnosti. Kako ove školske godine nije bilo prijavljenih studenata iz oblasti umetnosti, peta stipendija je pripala trećem studentu iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, a shodno ostvarenom uspehu.
Rang listu, na osnovu 35 prijavljenih kandidata, formiralo je Odeljenje za opštu upravu, zajedničke poslove i društvene delatnosti Opštinske uprave opštine Bogatić, na osnovu Pravilnika i na osnovu prosečne ocene studenata u toku studija, s tim da za svaku godinu prosek mora biti od 8,00.
Studentima koji nisu dobili stipendije, a ispunjavaju uslove propisane Pravilnikom o stipendiranju, njih ukupno 30, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od po 30.000,00 dinara.
Rešenjem predsednika Opštine stipendije su dobili studenti:
Milica Knežević, iz Dublja, Medicinski fakultet, Novi Sad, 2. godina, prosek 9,862, Tamara Banovac, iz Bogatića, Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad, 2. godina, prosek 9,55, Stefan Berić, iz Bogatića, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad, 3. godina, prosek 9,43, Suzana Jurišić, iz Crne Bare, Filozofski fakultet, Novi Sad, 2. godina, prosek 9,50 i Marija Maksimović, iz Bogatića, Fakultet političkih nauka,Beograd, 2. godina, prosek, 9,40.
Ovu vrstu stipendije već koriste studenti koji su prethodnih godina ispunili uslov za dobijanje iste, ali i ostvarili prosečnu ocenu iznad 8, koja je neophodna za nastavak stipendiranja.
Stipendije će se isplaćivati za period od novembra 2019. do novembra 2020. godine, u mesečnom iznosu od po 10.000,00 dinara.
Ove godine na konkurs se prijavilo ukupno 31 student iz oblasti prirodnih i tehničkih nauka, od kojih su troje dobili stipendije, a 25 jednokratnu novčanu pomoć. Tri studenta ne ispunjavaju uslove konkursa.
Iz oblasti društvenih i humanitarnih nauka konkurisalo je ukupno 7 studenata, od kojih su dvoje dobili stipendije, a jednokratnu novčanu pomoć dobiće 5 studenta.
Sa visokih škola strukovnih studija bio je prijavljen jedan student, ali shodno Pravilniku, ne stipendiraju se studenti strukovnih studija, već samo akademskih.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa